EDIT: Concurs incheiat. Iata extragerea:

Orice parinte isi doreste sa aiba cei mai fericiti copii. Odata cu venirea copiilor in familie deciziile se iau pentru a le oferi cele mai bune conditii.  Cu totii spunem ca trebuie sa fie inconjurati de dragoste. Dar cum aplicam lucrul acesta?

Unii parinti se considera foarte responsabili de sentimentele si fericirea copiilor lor. Alti parinti considera ca acestia ar trebui sa invete sa-si gestioneze singuri sentimentele. Unii parinti fac eforturi mari sa ofere conditii speciale dar sacrificand timpul si calitatea relatiei cu copilul sau.

Cred ca fiecare dintre noi ca parinti dorim sa oferim mai mult din ceea ce noua ne-a lipsit. Dar familia este scoala sufletului. Dincolo de toate eforturile pe care le facem, cum ar fi sa iti doresti sa ajunga copilul tau exact atat de fericit pe cat esti tu acum?

Daca nu iti doresti sa-ti copieze copiii fericirea ta ce te face sa crezi ca sti calea intr-acolo? Intrebarea ramane:

Concurs: Exista copii fericiti fara parinti fericiti? 

Ofera un raspuns la aceasta discutie printr-un comentariu la acest articol.

Toate raspunsurile participa la o extragere cu 5 premii a cate 70 ron. Premiile constituie produse de pe site.

Conditii de participare:
Trebuie sa fi comandat odata de pe copilas.ro
Participi scriind un comentariu la acest articol. Nu trebuie sa iti scrii numele intreg dar trebuie sa scrii emailul corect pentru a valida participarea.

Termen limita: 15 octombrie

Parintii neferciti pot creste copii fericiti?
1 ~ Dragos Loredana
Guest
1 ~ Dragos Loredana

Niciodata un copil nu va fi fericit cu adevarat atata timp cat proprii lui parinti nu sunt fericiti. Copiii vad si simt mai mult decaf vrem noi sa credem. Cred cu tarie ca niste parinti zen si fericiti impart fericirea mai departe.

2 ~ Tudor Silvia
Guest
2 ~ Tudor Silvia

Buna copilas.ro!!!!Parintii nefericiti pot creste copii fericiti?Eu zis da!In lumea asta sunt atatia parinti cu probleme fie de sanatate sau financiare care isi cresc copii cat stiu ei de bine si fac tot sa le ofere cat de cat un trai decent sau sa nu le lipseasca ceva…..Sunt familii cu copii multi dar fericiti cu toate ca mama nu are ce pune maine pe masa!!!Eu provin dintr-o familie modesta si nu am avut mereu ceea ce vedeam la alti copii dar in schimb am avut caldura caminului!!!Asadar eu cred!

3 ~ mihaela
Guest
3 ~ mihaela

copii cand sunt mici au nevoie de putine lucruri ca sa fie fericiti, dintre care cel mai important au nevoie de toata atentia parintilor….niste parinti stresati si inglobati mereu in problemele cotidiene nu vor putea niciodata creste copii fericiti….acorda-i atentie copilului si va fi fericit!

4 Xenia
Guest
4 Xenia

Nu

5 irina
Guest
5 irina

Raspunsul e simplu: nu exista copii fericiti fara parinti fericiti.

6 Alina
Guest
6 Alina

Nu cred că există copii fericiți fără părinți fericiți, oricât de fericiți ar părea în sufletul lor tot este o urmă de tristețe.

7 do.ka.da
Guest
7 do.ka.da

Un copil e fericit numai daca creste intro familie unde este intelegere intre parinti si copii chiar daca au probleme financiare.Copii fac ce vad de la parinti ,deci sa avem grija in primul rand noi parintii sa fim un exemplu pentu ei.

8 Rodica
Guest
8 Rodica

Bună ziua, copiii fericiţi sunt cei ai căror părinţi oferă timp de calitate copiilor lor, care oferă atenţie, dragoste şi răbdare, nu lucruri materiale (telefoane mobile, tablete,bani, etc.) pentru a compensa lipsa prezenţei lor în viaţa copiilor.

9 Andrada Hava
Guest
9 Andrada Hava
Am putea spune ca odată ce ai devenit părinte starea de spirit permanenta ar trebui sa fie fericirea și împlinirea. Din păcate, unii dintre noi, considera ca pentru a creste un copil e nevoie de resurse materiale și un minim de preocupare, doar ca, cel mai important, pentru un copil pentru a se dezvolta armonios din toate punctele de vedere este starea de spirit a părinților, detașarea lor de toate și dedicarea absoluta în a-și privi copilul în ochi și a-i induce „iluzia” că viața e minunata,ca el este motivul principal al fericirii părinților și în rest nimic nu are… Citeste mai mult »
10 elena
Guest
10 elena

Da, se poate. Daca se discuta sincer cu copilul si i se explica ca fericirea cuiva nu inseamna neaparat si fericirea altuia.

11 Bokor Raluca
Guest
11 Bokor Raluca

Categoric exista copii fericiti fara a fi parintii fericiti, asa cum parintii nu pot fi fericiti atat timp cat copiii sunt nefericiti. Dar e greu, foarte greu sa nu transmiti starea copilului, sa incerci sa nu le afectezi starea cu probleme de „adulti”. Cred ca tine de fiecare parinte sa aiba puterea de a lupta pentru fericirea propriului copil.

12 Louisa
Guest
12 Louisa

Un parinte fericit are un copil fericit!

13 Maria
Guest
13 Maria

Părinții care au o reacție caldă și care tratează cu atenție și respect nevoile copilului ca persoană și îndrumă în mod constructiv emoțiile copilului, cresc oameni extraordinari.

14 Adelina Borz
Guest
14 Adelina Borz

Fericirea copiilor nu se rezumă numai la iubirea părinților față de ei ci și la relația dintre părinți,la iubirea dintre ambii parteneri.Fericirea nu constă în lucruri materiale,atunci când e pace și armonie in casa, chiar și cu puțin ești fericit!

15 Mari
Guest
15 Mari

Nu cred ca exista copii fericiti, simtind nefericirea parintilor; copiii simt indiferent de aparente.

16 Cristina
Guest
16 Cristina

Nu cred ca se poate .

17 Radu Angelica
Guest
17 Radu Angelica

Buna mamici am doua flori o bebelusa de 11 luni si un baietel de trei ani sunt fericita ca exista in viata mea si ca sunt sanatosi, ii iubim si ne fac viata mai frumoasa pentru ei noi existam,asa cum noi suntem fericiti ca-i avem si ei sunt fericiti alaturi de noi ,ne bucuram sa va impartasim si voua din fericirea noastra va pupam cu drag

18 Mihaela
Guest
18 Mihaela

Sincer..nu cred ca pot exista copii fericiti alaturi de parinti nefericiti.poate doar cand vor creste si vor constientiza nefericirea si vor putea sa caute ajutor pt a o depasi

19 Cristina
Guest
19 Cristina

Da se poate.Ca si parinti adevarati si avand dragoste deplina pt copii trebuie sa luptam cu problemele si necazurile noastre (adica nefericire noastra),pe cat posibil sa nu simpta greutatile noastre pt ca numai o copilarie au si nu merita sa le fie distrusa (sa fie nefericiti ).Din putinul pe care el il avem atat financiar cat si sufletesc trebuie sa luptam sa ii facem cu adevarat fericiti.

20 Angelica
Guest
20 Angelica

Copiii simt si preiau foarte usor starile parintilor, asa ca, daca parintii sunt fericiti, sigur vor transmite fericirea lor si copiilor 🙂

21 Roxana
Guest
21 Roxana

Fericirea copilului consta in liniștea și armonia familiară,fericirea copilului se citește în ochii părinților… Daca copilul meu e fericit…atunci noi,ca și părinți suntem cei mai fericiți!

22 Luminita
Guest
22 Luminita

Un copil fericit este un copil care are toata atentia parintilor indreptata spre el.ei nu au nevoie de lucruri materiale ci de dragoste.

23 Duta Ruxandra
Guest
23 Duta Ruxandra
Copii sunt copii si vor fi fericiti oricum ,sunt sigura ca, find si parintii langa ei vor fi mai fericiti deoarece copii care au parintii alaturi se simt mai protejati si mai increzatori.Cunosc cazuri de copii care nu au parinti si sunt tot fericiti dar mai maturi si mai responsabili.Depinde de noi cum intelegem fericirea copilului.Din punctul meu de vedere nu doar mofturile si faptul ca sunt rasfatati ii fac fericiti. Viata pentru ei cat si pentru noi este un motiv de fericire.Chiar si cei care nu au familii sunt fericiti cu putinul pe care il au.Copii nu au nevoie… Citeste mai mult »
24 Mihaela
Guest
24 Mihaela

Nu. sigur nu! Un copil nu poate fi fericit dacă părinții sunt nefericiți. Sau poate doar aparent ca e copil dar în suflet nu poate fi fericit dacă-și știe părinții nefericiți.

25 Larion Mihaela
Guest
25 Larion Mihaela

Un parinte care isi iubeste cu adevarat copilul nu va putea fi fericit,daca in inima lui exista cea mai mica urma de indoiala ca si copilul este fericit.

26 mihaela h
Guest
26 mihaela h

Fericirea este un subiect mult prea amplu…daca e materiala ,raspunsul este nu ;copii nu pot fi fericiti daca nu au ce manca,ce imbraca,etc;daca e vorba de fericirea caminului,spirituala-raspunsul este da…insa si aici e discutabil-copii au un simt si receptioneaza orice atentie din parte aparintilor

27 Catalina
Guest
27 Catalina

Eu cred ca exista momente in care un copil poate fi fericit chiar dacă părinții nu sunt, dar asta depinde numai de părinți cum gestionează situația, nu întotdeauna poți sa îți ascunzi sentimentele fata de copil și atunci automat ii transmiți starea de nefericire…

28 Szelyes Maria
Guest
28 Szelyes Maria

Eu am crescut fara parinti ,am crescut cu bunicii si nu am dus niciodata lipsa de nimica am primit dragoste si multa fericire dar lipsa de parinti am simtit-o ,iubirea de parinti e de neinlocuit!!!!!Daca ai dat viata unui copil stai langa el si bucura-te de orice clipa cu el!!!!

29 Diana
Guest
29 Diana

Buna,
Si eu sunt de parere ca nu exista copii fericiti fara parinti fericiti si intr-adevar pentru ei trebuie sa ne facem timp, sa ne jucam impreuna, sa iesim afara impreuna…
Parerea mea este ca nu trebuie sa le oferim neaparat ceea ce noi nu am avut, dar sa le fim mereu aproape.

30 Mirela
Guest
30 Mirela

Nu,copii sunt fericiti daca si parintii sunt fericiti!

31 Tatiana
Guest
31 Tatiana

Fericirea e relativa!ceea ce pe o persoană o face fericita pe alta o lasa rece! Eu nu sunt fericită,ca asa e felul meu mai pragmatic in schimb vreau sa cred ca ,copilul meu prin iubirea ce i-o dăruiesc simte ca ca ii suntem alaturi si ii vom fi mereu chiar dacă suntem posomorati de fel?

32 Andra
Guest
32 Andra

Răspunsul e oarecum simplu…Printre atâtea nefericiri,copiii sunt singura sursă de fericire…simplă,pură și motivațională.Fericirea are chipul lor!

33 Iorga Andreea
Guest
33 Iorga Andreea

Buna ziua, eu am observat un singur lucru, atunci cand sunt tensiuni in casa, intre parinti, si copii sunt agitati, fac numai prostii, tipa si au tantrumuri de crize si plansete,iar noi parintii nu reusim cu nimic sa le intram in voie,insa cand in casa este armonie, rasete si toata lumea este fericita, copii mei nu au nici o problema.Deci este cat se poate de adevarat,daca parintii sunt fericiti si copii vor fi! Multa sanatate si fericire multa!

34 Georgiana
Guest
34 Georgiana

Un copil fericit este fericirea parintelui sau.

35 nina
Guest
35 nina

Intotdeauna un copil isi v a gasii linistea si fericirea alaturi de o familie strans inchegata,unde au liniste ,educatie si respect,adica cei 7 ani de acasa

36 Angela C.
Guest
36 Angela C.

Copiii sunt mai fericiți dacă au părinți fericiți. Părinții fac orice ca să fie fericiți copiii lor.

37 Maria G
Guest
37 Maria G

Nu are cum sa fie un copil fericit cu parinti nefericiti

38 Marcela
Guest
38 Marcela

Dragostea , atentia , increderea , prietenie – acestea sunt sentimentele pe care trebuie sa le impartim cu copiii nostri pentru a-i face fericiti si pentru a ne putea simti si noi parinti fericiti .

39 ANDREEA B.
Guest
39 ANDREEA B.

Da. Copiii vad altfel lumea. Depinde de noi parintii sa nu aratam mereu pe chip lucrurile ce ne fac nefericiti. Copiii sanatosi gasesc in cele mai neobisnuite lucruri fericirea.

40 Firefly
Guest
40 Firefly
Nu, nu există. Când în casă sufrageria e transformată în ring de box, când mama doarme într-un pat și tata pe canapea, când unul dintre părinți este plecat cu lunile la muncă în străinătate, când părinții au divorțat, când muțenia domnește în casă, când alcoolul e prezent zi de zi – un copil nu poate fi fericit. Faptul că zâmbește ocazional (a primit un cadou, i s-a vorbit frumos, a fost ajutat, s-a jucat), nu reflectă trăirile inimii lui. Din păcate, adulții nu își dau seama de impactul acțiunilor lor în viața copiilor pe care îi cresc. O inimă zdrobită… Citeste mai mult »
41 Vilcescu Anca
Guest
41 Vilcescu Anca

NU !!

42 Mirela
Guest
42 Mirela

Buna seara, inainte de a avea un copil o prietena mi-a spus ca parintii sunt datori sa aiba o casnicie fericita pentru copii. Atunci am zambit, azi , cand fetita mea are 6 ani si asteptam un fratior, stiu exact ce a spus atunci amica mea. Un parinte implinit creste un copil fericit!

43 loredana
Guest
43 loredana

cred cu toata inima ca in primul rand tu si apoi cei din familie trebuie sa aibe un zambet sincer si mult timp de calitate de oferit…apoi trebuie sa vada iubire in casa si abia atunci putem discuta de un copil fericit !

44 Lavinia T
Guest
44 Lavinia T
Buna, copilas.ro ! Eu cred ca pentru copil conteaza mult linistea caminului, intelegerea si dragostea dintre parinti . Copilul mai devreme sau mai tarziu va intelege si simtii daca parintele este fericit sau nu si da… il va afecta intr o oarecare masura nefericirea parintilor… insa asta nu inseamna neaparat ca la randul lui nu poate sa fie fericit ! Oricum, ideal ar fi pentru copil sa creasca intr un mediu cat mai linistit, inconjurat de dragostea, grija, atentia si sprijinul neconditionat al parintilor…acestea cred ca sunt conditii necesare pentru o dezvoltarea armonioasa, psihica si fizica a unui copil ….implicit… Citeste mai mult »
45 Ionela
Guest
45 Ionela

Dând timpul inapoi si analizând un drum lung eu cred ca un părinte poate clădi fericirea copiilor sau copilului avand la baza nefericirea părinților, important este cum gestionezi situația si cum croiesti drumul copilului spre viitor

46 Bontea Carmen
Guest
46 Bontea Carmen
Fericirea,iubirea , înțelegerea ,sprijinirea fizică și materială a părinților aduce o armonie în familia copilului.Jucăriile,jocurile,micile excursii și prietenele aduc copilului meu o bucurie în suflet.Oricât demult ar ascunde unii părinții nefericirea de pe chipul lor.,eu cred că chipul copilului lor arată cum e atmosfera în casă și câtă iubire fizică sau materială primește .Precizez că lucrez ca voluntar în educație cu mulți copilași. Și cu multâ vechine dar nu în cartea de muncâ.Munca gratis îmi aduce o imensă bucurie și fericire.La școală au în general rezultate excelente și foarte bune doar acei copiii care sunt iubiți ,apreciați,respectați pentru statutul de… Citeste mai mult »
47 Lucia
Guest
47 Lucia

Depinde de parinti, pot sa fie si cazuri in care parintii sunt fericiti si copilul nu. Cunosc caz in care parintii sunt fericiti, nu duc lipsa de nimic, in schimb copilul lor duce lipsa de dragoste, atentie si nu il vad deloc fericit!

48 Felicia
Guest
48 Felicia

Orice copil are nevoie de liniste, armonie in familie, multaaa iubire, atentie, intelegere si parinti linistiti si fericiti pentru a creste frumos si a se dezvolta armonios!

49 Zita
Guest
49 Zita

Anna avea un an..Eram foarte obosita si trista..A venit la mine cu o fata trista s-a uitat la mine cu ochisorii ei mari si albastrii , a pus palmutele pe fata mea si a intrebat Cale-i problema Mami ? Cred ca asta spune totul…ei simt tot ce se intampla in jurul lor…intr-o intensitate mult mai mare decat credem noi .

50 Carmen
Guest
50 Carmen

Nu!!

wpDiscuz