Concurs incheiat. Iata extragerea.



mamicaDat fiind faptul ca suntem parinti m-am gandit sa discutam despre „meseria” aceasta de parinte. Trece anul si ar fi bine sa invatam ceva, nu-i asa?

Eu am trei copii si recunosc ca e tot timpul o provocare cresterea copiilor. Am invatat ca regulile nu se aplica chiar peste tot. De ce? Pentru ca, chiar daca seamana, copiii sunt diferiti. Ce sa mai spun de lectiile pe care mi le serversc ei.

Totusi, ce metode care dau rezultate ai folosit in cresterea copilului tau? Ce situatii crezi ca le-ai gestionat bine sau mai putin bine in educatia acestor micuti care atat de repede devin niste oameni mari? Ai face ceva diferit daca ai mai creste un copil de la varste mici?

Astept raspunsurile tale si astfel participi la un concurs. Avem sansa sa invatam cu totii ceva si poate castigam si un premiu 🙂

Premiile se acorda prin tragere la sorti si constituie valoare comanda pe site:

2 premii a cate 100 ron
6 premii a cate 50 ron

Cum si cine participa: Trebuie sa fi comandat odata de pe copilas.ro
Participi scriind un comentariu la acest articol,  la acest articol. Nu trebuie sa iti scrii numele intreg dar trebuie sa scrii emailul corect pentru a valida participarea.

Termen limita: 4 decembrie.

Ce metode ai aplicat in educatia copilului – Concurs
lari
Guest
lari
Buna ziua mamici, Desi fetita mea este inca micuta ca sa inteleaga ea toate cele, are doar 1 an si 8 luni, totusi intelege 🙂 ceea ce vreau si asculta numai daca vrea :)) Atunci cand stie ca a facut obraznicii se uita la mine sa vada daca sunt atenta la ea si daca vede ca o „ignor”, nu mai face (desi sunt capcana pe ea cu coltul ochiului) Daca o bag in seama atunci, parca face in ciuda ceea ce nu are voie 🙂 Eu zic ca inca are de invatat la acest capitol si eu pe langa ea… Citeste mai mult »
CARMEN
Guest
CARMEN

Buna,

Conferintele de tip seminarii cu oamenii de valoare ai tarii sunt benefice pentru copilul meu.Acum 2-3 ani fusesem pentru prima data sa o vedem pe distinsa doamna ANDREEA MARIN.Si chiar ieri:) l-am vazut in „realitate , nu pe facebook sau pe youtube” pe distinsul domn LORAND SOARES SASZ.Copilul a invatat atetea lucruri noi incat ma intreaba cand o sa mergem din nou la PALAS MOLL sa asistam si sa cunoastem ceea ce nu stiam despre un stil de viata sanatos si afaceri.

gabi
Guest
gabi

buna.cred as face multe lucruri diferite daca as mai avea un copil.doarece la fetita,am facut multe greseli,prima ca am luat-o cu mine in pat…apoi cum plagea putin in brate,,acum ca are 5 ani toti ii canta in struna…mai ales bunicii

Camelia
Guest
Camelia
Buna dragele mele, Departe de mine gandul de a da sfaturi, in cresterea copiilor. Chiar daca am o varsta mult mai mare, fata de cele care posteaza aici si mai ales ca sunt mama a 3 copii, pot sa va impartasesc cu drag, felul in care mi-am crescut eu copiii. Am o fata si 2 baieti iar cel mai mic (de 14 ani) este la o diferenta considerabila fata de ceilalti doi. A fi mama este ” o meserie” pe care o descoperi si o perfectionezi pe masura ce copilul creste si este diferita de la copil la copil. Atat… Citeste mai mult »
Andreea
Guest
Andreea

Fetița mea are 1anisor și 3 luni!! A inceput de ceva timp să „exploreze”. Deocamdată sta cuminte cu cărticelele și rățuștele mac-mac!! Nu are timp să facă ceva rău ca sunt în permanență cu ea! Probabil din vara viitoare o să începem cu ce e bn și ce e rău!! Va pupăcim:*:*:*

Nicoleta Zettel
Guest
Nicoleta Zettel

La primul copil am fost mai stricta in privinta regulilor ce trebuie respectate.Urmarea a fost ca am un copil bine educat- ceea ce a observat toata lumea- dar usor timid si rezervat. La al doilea copil am de gand sa nu mai fiu atat de stricta.De mentionat ca pe amandoi i-am pupacit, alintat si i-am luat in brate de cate ori am putut.Iubirea parintilor le da si mai multa incredere in ei.

Mihaela S
Guest
Mihaela S
Mda ce sa zic.Am doi copii si intradevar modul de educatie in general este la fel pt amândoi,insa exista si moduri sau metode de educatie separat in functie de caraterul fiecarui copil.de exemplu pe băiat fiindcă este mai mic 7ani si pt ca are o fire mai sensibilă trebuie sa l iau mai usor,sa i explic încet si calm unele situatii .accelasi lucru si cu fetita care are 9ani dar un pic mai accentuat in sensul ca insist mai mult si pt faptul ca e mai rebelă sa zic sau cu mai multa personalitate. Oricum trebuie sa le ofer motivație… Citeste mai mult »
loredana
Guest
loredana

Buna ziua.
Fetita mea duminica a facut un anisor. Prea multe inca noi nu stim dar progresam pe zi ce trece. Pot spune ca sunt multumita de decizia pe care am luato atunci cand a venit timpul diversificarii. Am ales sa mergem pe autodiversificare pentru care avem nevoie de multe hainute de cumparat de pe copilas.ro 😀

Dana
Guest
Dana

Fetita mea cea mare trece printr-o perioada de razvratire.de cele mai multe ori incerc sa-i explic de ce asa si nu invers,si-i tot repet acelasi lucru pana intelege

Mihaela
Guest
Mihaela
Singura metoda de educatie cu adevarat eficienta este educatia prin propriul exemplu!Este si cea mai reala, adevarata si armonioasa educatie. Copilul merge alaturi de parinti si ii vede cum acestia fac alegeri, iau decizii, se supara, rad, zambesc, au sau nu rabdare, iarta, uita raul sau au momente cand le este lene sau nu au chef. Copilul, care merge alaturi de parinti, invata si el sa reactioneze la ce se intampla in acelasi fel. Si asta se intampla nu pentru ca cineva l-ar fi invatat sa reactioneze asa, ci pentru ca a vazut aceste lucruri, pentru ca acest model de… Citeste mai mult »
Barbu Iulia
Guest
Barbu Iulia

Buna,
As schimba felul in care isi petrec timpul liber cat sunt eu la birou (daca as convinge-o pe bunica sa nu ii mai rasfete atat si sa nu le mai faca toate poftele): mai putin calculator.

Anca
Guest
Anca

Copilul meu este destul de mic, are abia 9 luni, printre lucrurile bune consider ca este faptul ca l-am autodiversificat, ceea ce inseamna ca acum mananca in general singur, astfel ca toata familia sta la aceeasi masa. Mai am de lucrat la partea de a rezista la plans si maraieli fara sa fac ceea ce vrea el in momentul acela pentru ca mi-a prins punctul slab si profita de fiecare data, nu imi place sa il vad plangand si ii cam fac pe plac.

elena cristiana
Guest
elena cristiana
buna mamici,eu am doar un baietel de aproape 3 anisori si pot spune ca ne scoate peri albi,este f energic si jucaus,asculta doar cand stie ca are de beneficiat ceva si din pacate e mai greu de strunit incapatanarea lui:)Cu siguranta ne mai dorim inca o surioara sau un fratior pt el si clar fara doar si poate experienta va fi alta pt ca vom incerca sa invatam din greselile facute cu primul copil,rasfatatul inutil si intrarea in voie a orice.Sper sa avem taria de a nu ne lasa pacaliti si de al 2 lea:))Numai bine si multa sanatate va… Citeste mai mult »
Andreea B.
Guest
Andreea B.

Am o fetita mica de numai 3 ani… Asa ca n-am vechime prea mare in „meseria” de parinte… Dar cateva lucruri am invatat:
1. Mult mai eficienta decat o palma la fund cand intrece masura este privarea de la un lucru care si-l doreste. Agresivitatea genereaza agresivitate din partea copiluluui.
Dar n-am eliminat complet nuielusa… macar amenintarea cu nuiaua tot o folosesc..
2. Puterea exemplului e cel mai important factor in formarea caracterului copilului. Copilul copiaza comportamentele.
3. Daca mai ai un copil important e sa-l educi bine pe cel mare… cel mic il va copia.

mari
Guest
mari

Consecventa. Atunci cand spui ceva trebuie sa si aplici: daca ai spus ca daca nu isi face curat in camera nu sta la desene…asa sa fie! La mine a dat roade.

criss
Guest
criss

Noi, atat eu cat si sotul meu, am creat un set de reguli pentru ca piticii nostri sa stie exact ce asteptam de la ei si ce nu ar trebui sa faca niciodata. De exemplu, “Toata lumea sta la masa pana cand se mananca tot din farfurie” sau “Hainutele trebuie puse in dulap si nu aruncate la intamplare prin casa”.La noi au functionat.

Alina Boboc
Guest
Alina Boboc

Buna ziua,
Eu am doi baieti, si confirm faptul ca sunt diferiti, foarte diferiti, desi sunt crescuti in aceleasi conditii. Deci e greu sa aplici procedee identice in cresterea lor, dar cred ca pentru a functiona o metoda de crestere, de educare a copilului, foarte importanta este perseverenta noastra.
Foarte importanta este si puterea exemplului. Vorba aceea, copilul face ce vede, nu? 🙂
Zi frumoasa va doresc !

Silvia
Guest
Silvia

Puiuțul meu e încă mic dar încerc sa mă abțin de la capcanele din ziua de azi (uitatul la televizor și mai târziu folosirea telefonului, tabletei) dar și alintatul și răsfățatul copilului trebuie sa aibă măsură. E greu ca părinte sa iti impui o limita deoarece iți dorești să aibă mai multe decât am avut noi in copilarie.

apsan mirela
Guest
apsan mirela

Buna.oo fetita mea e mica are doar 9 lunite.dar deja stie multe i sa pus pata pe sertare cum prinde un sertar il deschide si scoate tot ce e in el.si cum a zis doamna lari daca o bag in seama cand vrea sa faca ceva face daca nu o bag in seamna nu o mai intereseaza acel lucru noi suntem doar la inceput acum incepem sa descoperim lucruri.oricum e foarte frumos sa fi mamica

Larisa
Guest
Larisa
Primul copil are 2 ani si 8 luni, iar al doilea 7 luni. O cresc pe fetita la fel cum l-am crescut si pe baiat, aplic aceleasi metode. Nu zic ca nu am gresit deloc cu baiatul, insa este mai incapatanat si am invatat sa il las in ritmul lui pentru ca a facut anumite lucruri doar cand a vrut el. A renuntat singur la suzeta la doi ani, cu toate ca eu incercasem si mai devreme, a mancat singur doar cand a vrut el si s-a simtit pregatit, a renuntat in 2 zile la scutec tot la doi ani.… Citeste mai mult »
Florentina
Guest
Florentina
Un prim pas în creşterea copilului meu a fost sa ma informez.Am invatat ca pedepsele dau rezultate doar pe termen scurt,iar atunci cand sunt folosite in exces pedepsele nu mai au nici un efect.In cautarile mele am gasit o metoda frumoasa care a avut un real succes.Metoda consta in achizitionarea unui orar cu zilele saptamanii si a unor emoticoane vesele si triste.La inceputul saptamanii,baietelul meu era intrebat ce isi doreste sa primeasca.Ii specificam la ce folosesc acele “fete”vesele si triste:faptele bune erau rasplatite cu o fata zambareata iar cele rele cu o fata trista.La sfarsitul saptamanii contabilizam emoticoanele.Daca acumula mai… Citeste mai mult »
cornelia
Guest
cornelia

Noi suntem la inceput de drum,micutul nostru avand 1 an si 9 luni,suntem la etapa in care ne informam,ascultam din diferite zone sfaturi si incercam sa aplicam insa,asa cum ati scris si dv mai sus fiecare copil e unic in felul sau,personalitati diferite.Pana acum am reusit sa le ducem la capat cu brio cam toate etapele.Nu sunt in masura sa dau prea multe sfaturi insa un ex:la noi functioneaza:”puiul meu daca papam ciorbita vom reusii sa mergem si la copii in parc,esti de acord?”Cu multa rabdare si devotement cred ca vom reusii sa-i oferim o educatie frumoasa puiului nostru.

simona
Guest
simona
Buna, Metoda care imi pare cea mai eficienta este discutia. Fetita mea are 5 ani si 8 luni, intelege orice explicatie, asa ca atunci cand nu se poarta chiar cum ar trebui ii explic si apoi discutam despre purtare, consecinte,etc. Si discutia preventiva mai mult decat cea ulterioara este eficienta, doar ca nu poti prevedea tot timpul totul. Am constatat ca asa si-a schimbat anumite comportamente in bine. Nu functioneaza la orice varsta, trebuie sa fie mai maricel, peste 5 ani cred, dar e mai eficient decat pedepse(fara jocuri pe laptop o perioada de ex.), limitari sau mai stiu eu… Citeste mai mult »
Anca
Guest
Anca
Am primit milioane de sfaturi, am citit, dar parca nimic nu mai era la fel de usor ca in teorie atunci cand trebuiau aplicate…Fetita mea are 2 ani si am invatat una de la alta, parca ar fi stiut de fiecare data cand am fost stangace cum sa indrume sa o ajut si sa-mi arate ce e mai bine pentru ea.Daca ar fi sa dau cuiva un sfat, cred ca cel mai bun ar fi sa-si asculte copilul, sa incerce sa-l inteleaga si sa faca ce se potriveste mai bine pentru acel copil pentru ca fiecare copil e unic. La… Citeste mai mult »
DUMITRU MARCELA
Guest
DUMITRU MARCELA

In cresterea copilului am aplicat disciplinarea pozitiva ,unanimitate in ideile parintilor si/sau bunicilor,exemplul personal…Meseria de parinte este cea mai dificila,asa ca greselile sunt inerente.Important este ca aceasta sa se intample cat mai rea si sa nu aiba repetitivitate.

raluca
Guest
raluca
Buna, Cred ca cea mai grea si frumoasa meserie din lume, este aceea de a fi parinte. Satisfactia si implinirea pe care o simt nu pot fi comparate cu niciun alt sentiment. Deoarece parintii mei au fost mai restricitivi si nepermisivi in educatia mea, acum adopt alta strategie cu fiul meu. Inainte de toate suntem prieteni, deschisi, transparenti….dar cu reguli iar regulile sunt respectate. Nu sunt reguli absurde, sunt legate de comportament si intotdeauna ceea ce ii cer are consecventa, si respectam cu totii si mama , si tata si copilul, pentru ca el copiaza comportamentul nostru. Suntem buni prieteni,… Citeste mai mult »
Aura
Guest
Aura

Buna ziua tuturor,

„Meseria de parinte” = responsabilitate maxima-satisfactie garantata.Refuz sa cred ca exista pe pamant un sentiment mai profund decat acela de a fi mama,de ati ocroti si indruma copilasii asa cum instinctul iti dicteaza.Sunt mama si de baiat si de fetita, copiii mei sunt foarte diferiti dar adorabili.Pt fiecare dintre ei am reguli si metode diferite, uneori recunosc ca le cam incalc pentru ca nu le pot rezista.

Varga Zita
Guest
Varga Zita

Buna ,

Eu am fost educatoare 7 ani, am invatat psichologie, pedagogie ect.E mai usor cu 25 copii care nu sunt ai tai decat cu unul singur care e a ta…uiti tot ce ai invatat sau ai citit…Inainte sa se nasca Lara am zis ca n-o sa las sa doarma intre noi .Cand s-a nascut a ajuns sa doarma cu noi in fiecare noapte..a fost un chin sa se obisnuiasca in patul ei..si acuma ma culc cu ea si numai dupa adoarme pot s-o las…

Elena
Guest
Elena
Mie mi-a reusit sa o ajut pe fetita mea sa se lase de scutec fara crize. Nu am insistat deloc cu olita. Intai i-am povestit la ce si cum se foloseste, apoi, din cand in cand o intrebam daca vrea sa incerce. Am inceput acest „antrenament” pe la 1 an si 8 luni. De fiecare data refuza si ii spuneam cu calm ca intr-o zi va fi pregatita si totul va decurge bine. Si, da, intr-o zi, cand avea 2 ani si 2 luni a vrut sa faca la olita, i-a reusit perfect din prima, iar peste o saptamana a… Citeste mai mult »
Diana
Guest
Diana

Buna.. bebele meu are doar 6 luni.. si gresealea mea a fost ca l am invatat sa doarma cu mn in pat.. dak as fi la inceput nu as mai face la fel… deoarece akm patutul ii lok pt jucarii…

Rodica
Guest
Rodica
Buna, fetita mea Anisia are acum 1 an si aproape doua luni si incepe sa exploreze tot mai mult. Incerc sa fiu o mamica rabdatoare,permisiva, dar in acelasi timp precauta. O las sa exploreze in voie, sunt tot timpul atenta la ceea ce face, dar in acelasi timp ii explic pe intelesul ei lumea din jur. In loc de interdictii (ex.nu e voie…)incerc sa ii atrag atentia cu altceva (ex. o jucarie sau activitate care o atrage). In plus, de la varsta de 6 luni doarme (dar si adoarme) singura in patutul ei. Am o minune de fetita si ii… Citeste mai mult »
lori
Guest
lori

Buna,am o metoda care functioneaza cu micutul meu..cand il rog sa faca ceva si nu vrea,numar de la 1la5 si cand ajung la nr5 stie ca trebuie sa faca ca daca nu e pedepsit!dar de fiecare data nu apuc sa il zic pe 5!

Zenaida
Guest
Zenaida

Metoda aplicata in educarea copiilor mei a fost vorba buna,explicarea permanenta si repetata ori de cate ori a fost cazul si rezistenta'”eroica” in cazul episoadelor de razvratire.

mary
Guest
mary

Din ce am observat, fetita noastra ne imita, nu degeaba proverbul ,,Copilul este oglinda parintelui”
Asa ca incercam din rasputeri sa imbinam teoria cu practica in ceea ce priveste educarea copilului.
Si sa nu uitam ca fiecare copil are o personalitate diferita si trebuie sa ne modelam dupa ei…

tabita
Guest
tabita

Eu am 2 copii, un baietel de 6 ani si o fetita de 2. Desi i-am crescut dupa aceleasi principii,copiii sunt diferiti si trebuie sa ne comportam la randul nostru diferit cu fiecare. Cred ca fiecare mama isi doreste un copil educat. Eu incerc sa ii inteleg si sa le ofer iubire neconditionata,cea mai mare parte din timp o petrec alaturi de ei,intelegere,multa rabdare…imi place mult un citat care spune „cea mai sigura cale de a conduce un copil pe calea cea dreapta este sa mergi alaturi de el,pe ea. „

Dya
Guest
Dya

Buna, cred ca mereu copiii ne surprind si avem cate ceva de invatat si noi ca adulti de la ei.Daca as mai avea un copil, cred ca as vrea sa nu mai fiu stresata si putin mai rabdatoare. Doresc tuturor multa bafta, sanatate si un an mai bun! Multumim pentru concurs!

Mari
Guest
Mari
avand 2 frati mai mici decat mine (cu 8 respectiv 10 ani)de care am avut grija pe cand aveam doar 10ani,pot spune ca am deprins „meseria” de mamica de la o varsta frageda; asa ca in momentul in care am avut primul copil (la varsta de 27 ani) eram „experta in crescut baieti” dupa 2 frati si alti 2 nepoti…desi mi-am dorit (si inca tanjesc dupa o fetita)am la randul meu 2 baieti, fapt pentru care as spune ca sunt o mama „putin exigenta”, chiar daca eu sunt cea care le face toate poftele, tot eu sunt cea dura; ei… Citeste mai mult »
Veronica
Guest
Veronica

Buna,

Eu sunt mama a doi copii:fata si baiat ,cu o diferenta de varsta de 7 ani intre ei…Fetita mea a fost si este un copil ascultator,cooperant,ceea ce nu pot spune despre fiul meu,care are un caracter total diferit..Doi copii-doua caractere…Dintre greseli ce nu le-as mai face daca as mai face un copil ar fi:nu as mai alerga cu mancarea dupa el(asta am facut la fata si a devenit mofturoasa la mancare),nu i-as speria cu: „vine catelul,vine nenea,etc”
Regua de baza ce se aplica in educarea unui copil si chiar are rezultate este RABDAREA..
Mult succes tuturor!

Emily
Guest
Emily

Eu am un pitic de doi ani si jumatate si sincer cred ca e cea mai dificila perioada de pana acum. Incerc cu multa rabdare sa ii explic atunci cand greseste, ii arat cum trebuie sa se comporte prin exemplul personal, timp limitat la cantecele/desene, evit sa il laud din nimic, il implic in treburile casnice(chiar daca pentru el e o joaca, si cateodata curatenia/mancarea nu se mai termina). Pe zi ce trece invatam multe impreuna. E dificil uneori, dar nimic nu se compara cu bucuria de a fi parinte.

doina
Guest
doina

Buna,
Eu sunt fericita bunica a 2 nepoti minunati, in varsta de 3 si, respectiv,1an.Nu locuim impreuna , dar ii vizitez cat de des pot. Si ca orice bunica , eram tentata sa le intru in voie nelimitat.Asta pana când, nepotul meu cel mare mi-a comunicat foarte sobru : Bunica Ina, noi in casa asta avem reguli!
Asa este, cei mai in masura sa-si educe copiii sunt parintii…iar rolul bunicilor este sa-i alinte!

loredana
Guest
loredana

Buna ziua. Din experienta mea de mamica am invatat ca inca de la nastere fiecare copil este diferit.Ce face vecina, prietena sau cunoscutii cu copiii lor nu inseamna ca functioneaza si la noi. Fiecare situatie traita alaturi de copil trebuie tratata ca atare. Nu toti copii sunt cuminti sau genii dar sunt ai nostri si ii iubim oricum.

Carmen I
Guest
Carmen I

Buna! Daca Dumnezeu mi-ar mai darui un copil cu siguranta as proceda altfel.Adica nu l-as mai rasfata atat de mult.

mihaela
Guest
mihaela
Sunt mamă a doi copii: o fetiță de 3ani și 9 luni și un băiețel de un an jumătate.La primul copil am încercat să fac totul ca la carte de la alăptare, diversificare și până la educatia sociala!Din experienta cresterii primului copil am învățat ca orice mamă trebuie să se implice 100% în educația copilului, trebuie să învețe să-l lase să se descurce singur în multe situatii, urmarindu-l în permanență și corectandu-l cu calm și răbdare, pentru ca cel mic să fie pregătit pentru lume!Un părinte prea protectiv și grijuliu va avea un copil temător și nesigur pe el,incapabil sa… Citeste mai mult »
IRINA
Guest
IRINA

Buna!Rabdare, multa rabdare.Si….implicare maxima!

Lupidu Lupu
Guest
Lupidu Lupu
Buna seara,ma numesc Elena si sunt mama de fata .Ioana are 10 ani si a fost un copil dorit si mult asteptat (4 ani de tratamente).Este un copil ascultataor ,energic si foarte inteligent (nu ca este al meu,diplomele si rezultatele obtinute la concursuri si la scoala vorbesc).Noi „functionam „dupa reguli stabilite si sedinta saptamanala in familie in care fiecare spune ce il nemultumeste /multumeste .Noi i-am dat libertate de mica stie ce are voie si ce nu are voie sa faca ,cand sa invete ,cand sa se distreze(chiar daca are 10 ani).Programul si-l face singura ,deciziile importante le supunem la… Citeste mai mult »
Liana
Guest
Liana
Cred ca in educarea celor mici trebuie sa ne amintim in permanenta de cele 3 nevoi esentiale ale lor: Conectare (nevoia de a se simti ascultati, iubiti, intelesi), Competenta (nevoia de a-si demonstra aptitudinile si de a fi apreciati) si Control (nevoia de a simti ca participa activ la deciziile luate in cadrul familiei si cu precadere la cele ce-i privesc in mod direct). Daca reusim sa respectam aceste 3 nevoi (care raman valabile si pentru adulti), educatia devine un proces mai facil si cu rezultate vizibile, iar copilasii sunt fericiti. Eu am aplicat, pe cat posibil, acest sistem, siar… Citeste mai mult »
ALINA MOGHEOR
Guest
ALINA MOGHEOR

Sunt o mămica proaspătă de numai 3luni.
Am multe de invatat in ale educației.citind comentariile voastre ma simt ca un burete care absoarbe orice informatie.
Va multumesc mamici

liliana
Guest
liliana

Buna! Sunt o mamica a doua fete, cred ca educatia copiilor este importanta. Reguli, respect si multa comunicare.

cristina
Guest
cristina

Pentru mine un singur principiu merge: Rabdare, rabdare si iar rabdare. Desi uneori se cam termina :)))

Georgiana
Guest
Georgiana

Incerc sa mentin un echilibru intre momentele in care ii trec cu vederea ghidusiile si cele in care il pedepsesc. De obicei pedepsesc lucrurile grave, periculiase pentru el, gen umblatul pe la priza sau aragaz, iar ispravile mai mici le trec cu vederea sau ii spun ferm ca a gresit.

wpDiscuz