Am efectuat extragerea si castigatorii vor fi contactati incepand de luni. 

Privind in spate la concursurile de pe copilas.ro imi place ca pe baza lor ajungem sa ne cunoastem mai bine si de ce sa nu recunosc unele postari ale voastre m-au marcat. Sunt atatea experiente si idei frumoase pe care le-ati impartasit de-a lungul timpului pe blogul copilas.ro.

Avem o noua tema de concurs:

Printr-un comentariu la acest articol da un sfat unui parinte in ceea ce priveste cresterea copiilor sau viata de familie.  Unii dintre voi ati trecut prin experiente care v-au invatat lucruri pe care nu ati avut ocazia sa le impartasiti si altora. Acum o puteti face.

In experienta noastra ca parinti dorim sa fim cat mai buni si ne imbunatatim continuu. Dar ajungi sa treci prin situatii noi si parca ti-ar folosi sfatul unuia care a mai trecut pe acolo. Acum puteti imparatasi din experienta voastra de viata.

Tema concursului este: da un sfat in ceea ce priveste cresterea copiilor sau viata de familie. Poti sa exemplifici daca crezi ca este necesar.

Premii:

Prin tragere la sorti se vor acorda 7 comenzi a cate 100 ron pe copilas.ro. Premiile se dubleaza pentru clientii care comanda inainte de anul 2012.

Pentru validare, numele nu trebuie sa fie complet dar trebuie sa scrii emailul in campul aferent pentru a te contacta in caz ca ai castigat.

Termen limita: 12 septembrie.

 

Concurs – Un sfat de viata pentru parinti
Mari
Guest
Mari

Copiii nu au stiut niciodata sa isi asculte parintii dau au stiut intotdeauna sa ii imite…asa ca dragi parinti, inainte sa cereti celor mici ceva, asigurati-va ca si voi faceti acel ceva…oricat de mic si neinsemnat ar parea acel lucru.
Multumim pentru concurs, Alina! :*

Alina P.
Guest
Alina P.

Un sfat ar fi ca parintii sa nu se certe niciodata de fata cu copii!

Adina A.
Guest
Adina A.

Repet si eu ce-a zis Alina P.: parintii nu trebuie sa se certe niciodata in fata copiilor, dar e foarte greu cand nu ai cu cine sa-i lasi pentru a te certa in voie si completez si cu un alt sfat: nu acceptati niciun fel de sfat din partea nimanui oricat de ‘binevoitor’ ar parea. Nimeni nu va stie situatia, problema, conjunctura atat de bine incat sa-si permita sa va dea sfaturi care e posibil sa nu functioneze in cazul dat. Actionati asa cum va spune constiinta/instinctul pentru caImmanuel Kant spunea: „Nu-mi dati sfaturi, stiu sa gresesc si singur”.

Ancuta
Guest
Ancuta

Sfatul meu este cu cat va hotarati mai repede sa va invatati copilul la olita cu atat mai bine,dupa mine varsta ideala este 1 an jumate,eu la varsta asta am inceput cu Luca(baietelul meu)si dupa 2 zile nu a mai facut pe el,iar eu nu l-am fortat cu nimic numai ca trebuie sa aveti rabdare mare.Bafta tuturor

Andreia
Guest
Andreia
Sunt o mamica fericita cu doi copii minunati , o fata de 5 ani si un baietel de 1 an si 3 luni. Un sfat important pt cresterea copiilor nostri este acela de a nu uita pe Dumnezeu.Este important in cresterea copiilor sa ii invatam sa se roage si sa multumeasca Bunului Dumnezeu pt tot ceea ce ne daruieste.Iar aceasta se poate face prin frecventarea bisericii in zilele de sarbatoare pentru a lua parte la Sf Liturghie. Dragi parinti , viata este scurta pe pamant si copilul poate fi modelat si educat asa cum vrem noi inca de la o… Citeste mai mult »
carnuta constanta
Guest
carnuta constanta
Am doua fetite minunate,cea mare are 3 ani si cea mica 4 luni.Cu cea mare am avut cea mai groaznica traire ca parinte,cand avea 1 an si 2 luni s-a prefacut ca doarme cand a vazut k nu mai e nimeni in jur a deschis usile ceea ce nu mai facuse pana atunci,s-a dus direct in bucatarie si a tras de oala cu ciorba ferbinte p ea,a fost destul de grav.Pentru noi ca parinti a fost un mare soc care ne-a unit si ne-a maturizat mai mult,nu ne-am judecat cum se intampla in anumite cazuri cand „tu esti de vina… Citeste mai mult »
iustina
Guest
iustina

cred ca parintii ar trebui sa le permita copiilor sa exploreze mai mult, curiozitatea inseamna cunoastere chiar daca de multe ori asta inseamna multa dezordine, murdarie, sau intrebari repetitive. pe mine m-a invatat copiulul meu ce este rabdarea 🙂

Raspuns Alina:
mi-ai dat o noua idee de concurs: ce am invatat de la copii? 🙂

Ioana
Guest
Ioana

Sfatul meu este sa fim intelepti in cresterea copiilor si sa ne inarmam cu rabdarea…si aceste lucruri ni le da doar Dumnezeu …

Anca Bulzan
Guest
Anca Bulzan

invatati copiii sa iubeasca, cu mine mama a fost foarte rece si acest lucru m-a marcat, am fost foarte introvertita; aratati-le multa iubire si intelegere si lasati-i sa si-o exprime la randul lor.

gina
Guest
gina

Am trei copii minunati pt care ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi un gand , un sfat este sa stam de vorba cu ei si sa le dam explicatii l-a intrebarile lor .

antonia
Guest
antonia
Fetita mea are 10 ani dar, in ciuda varstei, este un copil foarte matur si lucrul acesta il demonstreaza aproape in orice situatie. De mica am implicat-o in toate problemele familiei: a stiut cand nu aveam bani destui, a stiut de orice problema de sanatate, nu ne-am ferit de discutiile in contradictoriu in prezenta ei, a luptat alaturi de noi, s-a rugat alaturi de noi. Stie de acum ca „iarta-ma” si „te iubesc” sunt cheia unei vieti fericite. Sfatul meu? Nu-i feriti de probleme, ci invatati-i cu propriul exemplu sa le depaseasca, sa le rezolve cu demnitate. Nu le lasati… Citeste mai mult »
andreea_c
Guest
andreea_c

cel mai bun sfat pe care si eu uit uneori sa il urmez: nu dati sfaturi copiilor, spuneti-le doar care vor fi consecintele faptelor lor si lasati-i sa aleaga. asa vor deveni mult mai repede constienti de importanta alegerilor lor.

Tabita
Guest
Tabita

Doresc sa dau si eu un sfat mamicilor in ceea ce priveste pedepsirea celui mic…sa nu o faceti niciodata de fata cu altii,ci in particular,dupa ce ne-am calmat,nu cu furie,ci cu dragoste,explicandu-i copilului ce a gresit pe un ton calm. mi s-a intamplat sa ii aplic baietelului meu de aproape 4 ani o nuielusa, apoi sa il imbratisez iar el sa intrebe”pt ce ma mai iei in brate daca m-ai certat? ” i-am explicat ca l-am pedepsit pt ca il iubesc,,,si cred ca pedeapsa ar trebui aplicata pt greseli morale,niciodata pt ca a spart o farfurie,sau o ceasca de cafea…

simo
Guest
simo

pretuieste ceea ce Dumnezeu ti-a incredintat.Familia este ceaa mi importanta.

Carmen Elena
Guest
Carmen Elena
Sunt multe sfaturi pe care le primesti de la multe mamici si multe bunicisi multe strabunici.De-a lungul celor 3 ani si cateva luni am invatat : – sa achizitionez pantofi cu talpa tare si cu sustinere la spate pentru a nu merge fetita pe varfuri( in special cand merge cu premergatorul ), -Sa o trezesc noaptea si sa ii dau apa in perioada calda – sa ii fac un control medical de rutina dar general( fontanela, gastro-intestinal, spate , organe genitale , etc,) la alt doctor decat medicul pediatru unde este inscrisa , – sa ia sfanta impartasanie la maxim… Citeste mai mult »
cotan cristina
Guest
cotan cristina

cred ca in cresterea unui copil cel mai bun sfat ar fi cu rabdarea treci marea pt ca trebuie avuta mereu cu copii….

mari
Guest
mari

Acorda-le incredere copiilor tai, fiti prieteni, arata-le ca parerea lor conteaza, invata-i sa respecte regulilie si cel mai important iubeste-i!

Anne
Guest
Anne
In general nu dau sfaturi, insa exista ceva repet tot timpul atat parintilor care imi cer ajutorul, cat si copiilor sau adolescentilor cu care lucrez: TOTUL CU MASURA! Masura in toate, adica sa stim sa ne oprim inainte de a exagera – cam asta ar fi formula unei vieti fara probleme: masura in utilizarea ecranelor (TV, PC, jocuri PC, tableta etc), masura in a imita personaje care ni se par interesante, masura consumul de fast food, dulciuri sau alte alimente periculoasa, masura la distractie etc. Si parintii pot aplica ‘masura’: masura in rasfatul copiilor, masura insa si in cantitatea de… Citeste mai mult »
Bulanasi Ana
Guest
Bulanasi Ana

Cel mai bun sfat pentru un parinte este rabdarea(mai este cineva de aceeasi parere).Eu nu am aceasta calitate,dar incerc sa mi o insusesc.In rest ,mai spun doar un lucru:un parinte stie mereu ce e cel mai bine pentru copii lui,asa ca ar fi tare bine ca cei din jur sa se abtina de la pareri si sfaturi .Multumim Alinei pentru concurs.

dya
Guest
dya

cel mai important in cresterea copiilor este intelepciunea si rabdarea…..nu va pedepsiti niciodata copii doar rationa…tot timpul trebuie sa puneti si inima in tot ce faceti! knd si-a rupt un pantof din cauza k a caazut nu te du imediat si-l bate k tu ai dat bani pe pantof…du-te vorbeste…vezi de ce s-a intamplat..si reactioneaza cu intelepciune….

andreea gheorghe
Guest
andreea gheorghe

E adevarat ca sangele apa nu se face si ca orice copil undeva acolo in sufletul lui va avea mereu ceva special pentru parintii lui. Sfatul meu ar fi sa nu va sfiiti sa le aratati copiilor vostrii afectiune. Nu vor creste rasfatati ci vor creste cu multa incredere in ei.Incurajati-i mereu!

dya
Guest
dya

Un copil te invata cel mai bine sa fii generos, sa-ti faci griji, sa-ti aduci aminte ca poti zambi in fiecare zi, ca poti sa te bucuri si de lucrurile marunte, ca dragostea nu se castiga cu bani, ajutandu-l sa descopere lumea, ajungem chiar noi sa o intelegem mai bine!

RalucaB
Guest
RalucaB
Un copil nu face altceva decat sa-ti ofera iubire si nu-si doreste altceva decat sa fie iubit. Sa incercam inainte de toate sa-i fim cel mai bun prieten, cel mai bun parinte, sa-i apropiem astfel incat sa stie ca atunci cand au probleme noi, parintii, ii vom ajuta neconditionat. Un copil ne face sa fim mai buni, mai generosi , scot la iveala ce-i mai frumos din noi. Eu ii spun copilului meu in fiecare zi ca-l iubesc, el imi raspunde astfel…si este cea mai mare bucurie si un moment de fericire deplina atunci cand ma ia in brate si… Citeste mai mult »
Emilia
Guest
Emilia
Buna ziua! Acum inteleg ce inseamna sa fiu mama, am o fetita in varsta de 2 luni. sunt un copil cu copil, nu am mai mult de 18 ani si acum inteleg grija mamei mele fata de mine de cand eram mica si de acum incolo. cel mai important este sa ne intelegem copii, indiferent de varsta pentru parinti copii raman copii. nu pot intelege parintii care isi bat copii,care nu le da libertatea sa cunoasca lumea asta atat de grea si complicata prin ochii lor. nu este drept sa ii ascundem dupa perdele imense si groase, sa nu stie… Citeste mai mult »
elena
Guest
elena

Părinţii sa nu uite niciodată ca si ei au fost copii
.

Eniko
Guest
Eniko

buna..si multumim pentru concurs :)…eu din cei doi ani si 5 luni am sesizat ca un copil nu plange niciodata mult daca e doar un moft, dar daca plange mult, parintele sa fie mai atent si sa verifice sanatatea copilului, multi din pacate trag concluzia pur si simplu ca e un copil plangacios si ca face viata lor un infern, dar defapt copilul cere ajutor, TREBUIE SA INVATAM SA-I AUZIM (cu multa dragoste si rabdare) pe copii nostrii ca ei sa aiba incredere in noi si in viitor.

Cristina A
Guest
Cristina A

Buna
sfatul meu ar fi ca intotdeauna sa fim un model de urmat pentru copii nostrii,in toate domeniile vietii. ma uit la copii mei si de multe ori vand in ei lucrurile bune insusite de la noi,parintii,dar din pacate si lucruri mai putin bune… pe care tot la noi le-au vazut si pe care si le-au insusit. deci sa fim constienti ca de noi depinde ce si cum vor fi copii nostri cand vor creste…

lore
Guest
lore

Sfatul meu este sa iti urmezi instinctele materne in cresterea si educarea copilului,fiecare copil este diferit iar sfaturile nu sunt decat experiente proprii care se pot sau nu aplica copilului tau.

Lidia
Guest
Lidia

„Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze, iar cand va imbatrani nu se va abate de la ea” Prov. 22.6

anamaria
Guest
anamaria

un copil trebuie:-IUBIT
-CERTAT
-INVATAT

lena
Guest
lena
,, Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea”( Proverbe 22:6). 1. Parintii au responsabilitatea de a-i invata pe copii. Fara cunostiinte parintii se pot trezi ca arunca samanta buna pe un teren care nu este pregatit sa o primeasca. 2. Parintii au responsabilitatea de a fi un exemplu pentru copiii lor. Calitatiile parintiilor ies in evidenta adesea atunci cand copii au ajuns la adolescenta Copiii isi admira parintii; adolescentii ii cantaresc. 3. Parintii sunt responsabili sa-si corecteze copiii. Parintii isi pot educa copiii prin instruire. Un… Citeste mai mult »
Stegaru Mirela
Guest
Stegaru Mirela
Am un baietel de aproape 3 ani iar anul acesta la mare am primit o lectie de viata pot spune:eram la mare iar Bogdy e destul de neastamparat si plin de energie, iar la masa nu prea are rabdare daca nu e in scaunel, eram la un local iar el nu statea deloc cuminte sa manance asa ca sotul meu nu a mai avut rabdare cu el si i-a dat o palma, el a inceput sa planga foarte tare si nu se mai dezlipea din bratele mele. Un domn a vazut toata scena, a venit la sotul meu si i-a… Citeste mai mult »
Andreea
Guest
Andreea

Sfatul meu este sa respectati deciziile copiilor,lasati-i sa faca propriile decizii,nu-i obligati sa devina ceea ce nu vor.Lasati-i sa-si urmeze visele.Multi parinti isi obliga copii sa urmeze scoala care vor ei care vreacopilul.Sau daca copilul alege sa practice un sport,sau sa cante la un instrument muzical,etc sustineti-l.chiar daca credeti ca face o greseala lasati-l sa invete din greseli.

iv
Guest
iv

Imi faceam o mie de griji inainte de a naste si imediat dupa: cum il voi putea spala fara sa il ranesc? Cum il voi imbraca fara sa ii sucesc mana? Ce ma fac daca se imbolnaveste? La ce liceu va invata? 🙂 cu ultima exagerez, dar nu prea mult.
Am invatat insa sa o iau usor, sa rezolv problemele pe masura ce apar, sa nu ma gandesc la drobul de sare. Nu e chiar intotdeauna simplu, dar consider ca e cel mai bun sfat pe care il pot da noilor mamici. Succes!

Veronica
Guest
Veronica

Fa din copilul tau o prioritate, atunci cand intri in casa. Aloca-ti macar jumatate de ora si stai numai cu el, fara telefoane, fara dus, curatenie, gatit sau alte activitati. Spune-i ca ti-a fost foarte dor de el si ca abia asteptai sa te joci cu el jocul lui preferat.

marina
Guest
marina

Buna! Sfatul meu este ca trebuie sa ascultati instinctul matern mai mult si nu luati orice sfat de-a gata, nu il experimentati pe copil decat dupa ce va asigurati ca este sigur, inofensiv sau util. Informati-va si analizati bine ceea ce auziti in jurul vostru! Altfel riscati sanatatea si siguranta copilului !

Sorina
Guest
Sorina

Sfatul meu este sa existe armonie, comunicare si intelegere intre parinti si sa nu existe dispute in prezenta lor. Asta ii va ajuta sa fie increzatori, sa aibe un caracter deschis si sa fie comunicativi.

iulia
Guest
iulia
Viata de familie… Alaturi de o familie, de mic omul invata sa traiasca si sa convietuiasca langa ceilalti. Viata de familie ofera deasemenea o buna crestere, de aceea e important sa o avem. Sa nu ne distantam de cei care ne vor binele, sa nu ne instrainam. Sa nu uitam ca doar cei din familie sunt singurii care te iubesc orice ar fi. Sa nu ii neglijam. Sa nu renuntam la ce ne-a fost dat de la Cel de sus. Sa invatam din greseli. Sa invatam sa daruim. Cel mai de pret lucru ce ii este daruit omului este viata.… Citeste mai mult »
liliana
Guest
liliana

iubiti-va copilasii si invatati-i sa creasca stiind cate putin din fiecare! in anii adolescentei, fiti blanzi si intelegatori deoarece stim fiecare ce greu faceam si noi fata restrictilor date de parinti. o viata avem, una frumoasa!

mihaela
Guest
mihaela

cel mai important lucru pe care l-am invatat de cand sunt mama : sa ma asez pe podea si sa ma joc!

adelina
Guest
adelina

un sfat pt cresterea copilului:trebuie lucrat la caracterul copilului inca din primul an si sa uitam de vorba”lasa-l ca e mic”
un sfat privind viata de familie:unde e Dumnezeu acolo e si Dragoste, Intelegere,Rabdare etc…

Nicolescu Catalina Theodora
Guest
Nicolescu Catalina Theodora
Pentru a intelege un copil care se afla in stadiul adolescentei trebuie , ca parinte sa incerci sa devii cat mai mult unul. Adolescentii privesc lumea cu altii ochi , adultii cred ca inca gandesc precum copii sub 12 ani , dar nu este asa . In viziunea adolescentilor referitore la viata nu mai este totul roz. Rabdarea cu parintii , familia , prietenii ii pune la incercare , acneea , problemele emotionale , sociale , legate de scoala , maturizarea sunt doar unele din urmarie adolescentei si ale pubertatii. Dupa parerea mea adolescentii ar trebuii intelesi cel mai bine… Citeste mai mult »
zenaida
Guest
zenaida

Sfatul meu este sa nu uitam sa le dam copiilor toata dragostea noastra,dincolo de a le asigura tot ce e nevoie dar sa nu-i sufocam , sa le lasam libertatea de a creste, sa creasca inconjurati de iubire si cldura.

Stark Agnes
Guest
Stark Agnes

Dupa parerea mea trebuie sa-ti cunosti copilul, acorda-i atentie atunci cand esti cu el fie asta o ora sau mai putin dar atunci” fi al lui”in totalitate.

Alina Maria
Guest
Alina Maria
As vrea sa dau si eu un sfat care si eu l-am primit,si l-am pus in aplicare dar sunt abia la început de drum… Stati cât mai mult posibil lângă copilasi vostri,mamicile care au un loc de munca pot sa îşi ia concediu măcar 2 ani.eu am ajuns la concluzia (făcută din ceea ce vad la alte mame) ca asa cum îl cresti tu si bineinteles ajutat de tata,nu îţi creste nimeni copilul(fiind chiar si bunici). Un copil cu cât stai mai mult lângă el cu atât se va atasa de tine cea ce cred ca îşi doreşte fiecare mama… Citeste mai mult »
Dana O.
Guest
Dana O.
Mediul familial in care am crescut eu m-a facut sa-mi doresc sa pot sa fiu pentru fiul meu, macar pe jumatate o mama atat de buna cum a fost si este mama mea pentru mine. Dintotdeauna mi-am dorit sa pot fi o adevarata prietena a fiului meu si pot spune ca pana in prezent am reusit: ne iubim (ne spunem asta in fiecare zi), ne ascultam reciproc (am invatat de la el cum e sa fii un „omulet” cu personalitate), i-am spus intotdeauna ca si parerea lui conteaza pentru noi, parintii lui, si l-am incurajat sa aiba o opinie proprie… Citeste mai mult »
IULIA
Guest
IULIA

Sfatul meu ar fi ca parintii sa petreaca cat mai mult timp cu copii, sa se implice in activitatile lor, sa se joace impreuna, sa faca lectiile impreuna, sa-i implice in treburile gospodaresti (sa-i lase sa „ajute” chiar daca ei fac mai mult deranj), sa-i asculte si sa fie rabdatori cu ei.

irina
Guest
irina

Cel mai bun sfat al meu: nu accepta nici un sfat :), instinctul parintesc face foarte mult. In plus, am mai invatat ca pe copilul meu nu trebuie sa-l fortez cu absolut nimic, toate lucrurile vin firesc, am invatat ce inseamna rabdarea, toleranta.

Raspuns:
Tine de noi sa luam ce e bun din ce sfaturi primim. Sfaturi primim de la parinti, de la doctori, de la prieteni si altii. Unele sunt bune iar unele nu ni se aplica.

Laura P
Guest
Laura P
Pentru a fi foarte succinta, eu pretuiesc trei sfaturi pe care le-am primit la randul meu. 1. Vorbiti cu Dumnezeu despre copiii vostri, mai mult decat vorbiti copiilor despre Dumnezeu 2. Alegeti sa nu aveti televizor in casa (televiziune, de fapt, ma refer la cablu sau alte surse nelimitate de canale) si veti avea copiii inteligenti care vor sti si vor dori sa citeasca mult. (noi nu avem, copiii au 10, 9, 8 ani si sunt perfect normali si inteligenti: facem in schimb muzica si sport si desigur, ne uitam impreuna la filme sau desene, au chiar ei in camera… Citeste mai mult »
Cristina
Guest
Cristina

eu am un baiat adolescent si o fetita de 8 luni.. ce am invatat eu pana acum ca e esential in eduatia si cresterea unui copil:
– fii un model pentru copil;
– lauda-l pentru fiecare lucru pozitiv pe care il face, pentru a-i creste increderea in el;
– nu accepta santajul, trebuie sa rezisti eroic in fata lacrimilor de crocodil! dar nici parintele nu trebuie sa santajeze copilul!
– respectul pentru el insusi si pentru ceilalti oameni (indiferent de varsta).
– spune-i in fiecare zi cat de mult il iubesti.

wpDiscuz