Am efectuat extragerea si castigatorii vor fi contactati incepand de luni.
Privind in spate la concursurile de pe copilas.ro imi place ca pe baza lor ajungem sa ne cunoastem mai bine si de ce sa nu recunosc unele postari ale voastre m-au marcat. Sunt atatea experiente si idei frumoase pe care le-ati impartasit de-a lungul timpului pe blogul copilas.ro.
Avem o noua tema de concurs:
Printr-un comentariu la acest articol da un sfat unui parinte in ceea ce priveste cresterea copiilor sau viata de familie. Unii dintre voi ati trecut prin experiente care v-au invatat lucruri pe care nu ati avut ocazia sa le impartasiti si altora. Acum o puteti face.
In experienta noastra ca parinti dorim sa fim cat mai buni si ne imbunatatim continuu. Dar ajungi sa treci prin situatii noi si parca ti-ar folosi sfatul unuia care a mai trecut pe acolo. Acum puteti imparatasi din experienta voastra de viata.
Tema concursului este: da un sfat in ceea ce priveste cresterea copiilor sau viata de familie. Poti sa exemplifici daca crezi ca este necesar.
Premii:
Prin tragere la sorti se vor acorda 7 comenzi a cate 100 ron pe copilas.ro. Premiile se dubleaza pentru clientii care comanda inainte de anul 2012.
Pentru validare, numele nu trebuie sa fie complet dar trebuie sa scrii emailul in campul aferent pentru a te contacta in caz ca ai castigat.
Termen limita: 12 septembrie.
Copiii nu au stiut niciodata sa isi asculte parintii dau au stiut intotdeauna sa ii imite…asa ca dragi parinti, inainte sa cereti celor mici ceva, asigurati-va ca si voi faceti acel ceva…oricat de mic si neinsemnat ar parea acel lucru.
Multumim pentru concurs, Alina! :*
Un sfat ar fi ca parintii sa nu se certe niciodata de fata cu copii!
Repet si eu ce-a zis Alina P.: parintii nu trebuie sa se certe niciodata in fata copiilor, dar e foarte greu cand nu ai cu cine sa-i lasi pentru a te certa in voie si completez si cu un alt sfat: nu acceptati niciun fel de sfat din partea nimanui oricat de ‘binevoitor’ ar parea. Nimeni nu va stie situatia, problema, conjunctura atat de bine incat sa-si permita sa va dea sfaturi care e posibil sa nu functioneze in cazul dat. Actionati asa cum va spune constiinta/instinctul pentru caImmanuel Kant spunea: „Nu-mi dati sfaturi, stiu sa gresesc si singur”.
Sfatul meu este cu cat va hotarati mai repede sa va invatati copilul la olita cu atat mai bine,dupa mine varsta ideala este 1 an jumate,eu la varsta asta am inceput cu Luca(baietelul meu)si dupa 2 zile nu a mai facut pe el,iar eu nu l-am fortat cu nimic numai ca trebuie sa aveti rabdare mare.Bafta tuturor
cred ca parintii ar trebui sa le permita copiilor sa exploreze mai mult, curiozitatea inseamna cunoastere chiar daca de multe ori asta inseamna multa dezordine, murdarie, sau intrebari repetitive. pe mine m-a invatat copiulul meu ce este rabdarea 🙂
Raspuns Alina:
mi-ai dat o noua idee de concurs: ce am invatat de la copii? 🙂
Sfatul meu este sa fim intelepti in cresterea copiilor si sa ne inarmam cu rabdarea…si aceste lucruri ni le da doar Dumnezeu …
invatati copiii sa iubeasca, cu mine mama a fost foarte rece si acest lucru m-a marcat, am fost foarte introvertita; aratati-le multa iubire si intelegere si lasati-i sa si-o exprime la randul lor.
Am trei copii minunati pt care ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi un gand , un sfat este sa stam de vorba cu ei si sa le dam explicatii l-a intrebarile lor .
cel mai bun sfat pe care si eu uit uneori sa il urmez: nu dati sfaturi copiilor, spuneti-le doar care vor fi consecintele faptelor lor si lasati-i sa aleaga. asa vor deveni mult mai repede constienti de importanta alegerilor lor.
Doresc sa dau si eu un sfat mamicilor in ceea ce priveste pedepsirea celui mic…sa nu o faceti niciodata de fata cu altii,ci in particular,dupa ce ne-am calmat,nu cu furie,ci cu dragoste,explicandu-i copilului ce a gresit pe un ton calm. mi s-a intamplat sa ii aplic baietelului meu de aproape 4 ani o nuielusa, apoi sa il imbratisez iar el sa intrebe”pt ce ma mai iei in brate daca m-ai certat? ” i-am explicat ca l-am pedepsit pt ca il iubesc,,,si cred ca pedeapsa ar trebui aplicata pt greseli morale,niciodata pt ca a spart o farfurie,sau o ceasca de cafea…
pretuieste ceea ce Dumnezeu ti-a incredintat.Familia este ceaa mi importanta.
cred ca in cresterea unui copil cel mai bun sfat ar fi cu rabdarea treci marea pt ca trebuie avuta mereu cu copii….
Acorda-le incredere copiilor tai, fiti prieteni, arata-le ca parerea lor conteaza, invata-i sa respecte regulilie si cel mai important iubeste-i!
Cel mai bun sfat pentru un parinte este rabdarea(mai este cineva de aceeasi parere).Eu nu am aceasta calitate,dar incerc sa mi o insusesc.In rest ,mai spun doar un lucru:un parinte stie mereu ce e cel mai bine pentru copii lui,asa ca ar fi tare bine ca cei din jur sa se abtina de la pareri si sfaturi .Multumim Alinei pentru concurs.
cel mai important in cresterea copiilor este intelepciunea si rabdarea…..nu va pedepsiti niciodata copii doar rationa…tot timpul trebuie sa puneti si inima in tot ce faceti! knd si-a rupt un pantof din cauza k a caazut nu te du imediat si-l bate k tu ai dat bani pe pantof…du-te vorbeste…vezi de ce s-a intamplat..si reactioneaza cu intelepciune….
E adevarat ca sangele apa nu se face si ca orice copil undeva acolo in sufletul lui va avea mereu ceva special pentru parintii lui. Sfatul meu ar fi sa nu va sfiiti sa le aratati copiilor vostrii afectiune. Nu vor creste rasfatati ci vor creste cu multa incredere in ei.Incurajati-i mereu!
Un copil te invata cel mai bine sa fii generos, sa-ti faci griji, sa-ti aduci aminte ca poti zambi in fiecare zi, ca poti sa te bucuri si de lucrurile marunte, ca dragostea nu se castiga cu bani, ajutandu-l sa descopere lumea, ajungem chiar noi sa o intelegem mai bine!
Părinţii sa nu uite niciodată ca si ei au fost copii
.
buna..si multumim pentru concurs :)…eu din cei doi ani si 5 luni am sesizat ca un copil nu plange niciodata mult daca e doar un moft, dar daca plange mult, parintele sa fie mai atent si sa verifice sanatatea copilului, multi din pacate trag concluzia pur si simplu ca e un copil plangacios si ca face viata lor un infern, dar defapt copilul cere ajutor, TREBUIE SA INVATAM SA-I AUZIM (cu multa dragoste si rabdare) pe copii nostrii ca ei sa aiba incredere in noi si in viitor.
Buna
sfatul meu ar fi ca intotdeauna sa fim un model de urmat pentru copii nostrii,in toate domeniile vietii. ma uit la copii mei si de multe ori vand in ei lucrurile bune insusite de la noi,parintii,dar din pacate si lucruri mai putin bune… pe care tot la noi le-au vazut si pe care si le-au insusit. deci sa fim constienti ca de noi depinde ce si cum vor fi copii nostri cand vor creste…
Sfatul meu este sa iti urmezi instinctele materne in cresterea si educarea copilului,fiecare copil este diferit iar sfaturile nu sunt decat experiente proprii care se pot sau nu aplica copilului tau.
„Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze, iar cand va imbatrani nu se va abate de la ea” Prov. 22.6
un copil trebuie:-IUBIT
-CERTAT
-INVATAT
Sfatul meu este sa respectati deciziile copiilor,lasati-i sa faca propriile decizii,nu-i obligati sa devina ceea ce nu vor.Lasati-i sa-si urmeze visele.Multi parinti isi obliga copii sa urmeze scoala care vor ei care vreacopilul.Sau daca copilul alege sa practice un sport,sau sa cante la un instrument muzical,etc sustineti-l.chiar daca credeti ca face o greseala lasati-l sa invete din greseli.
Imi faceam o mie de griji inainte de a naste si imediat dupa: cum il voi putea spala fara sa il ranesc? Cum il voi imbraca fara sa ii sucesc mana? Ce ma fac daca se imbolnaveste? La ce liceu va invata? 🙂 cu ultima exagerez, dar nu prea mult.
Am invatat insa sa o iau usor, sa rezolv problemele pe masura ce apar, sa nu ma gandesc la drobul de sare. Nu e chiar intotdeauna simplu, dar consider ca e cel mai bun sfat pe care il pot da noilor mamici. Succes!
Fa din copilul tau o prioritate, atunci cand intri in casa. Aloca-ti macar jumatate de ora si stai numai cu el, fara telefoane, fara dus, curatenie, gatit sau alte activitati. Spune-i ca ti-a fost foarte dor de el si ca abia asteptai sa te joci cu el jocul lui preferat.
Buna! Sfatul meu este ca trebuie sa ascultati instinctul matern mai mult si nu luati orice sfat de-a gata, nu il experimentati pe copil decat dupa ce va asigurati ca este sigur, inofensiv sau util. Informati-va si analizati bine ceea ce auziti in jurul vostru! Altfel riscati sanatatea si siguranta copilului !
Sfatul meu este sa existe armonie, comunicare si intelegere intre parinti si sa nu existe dispute in prezenta lor. Asta ii va ajuta sa fie increzatori, sa aibe un caracter deschis si sa fie comunicativi.
iubiti-va copilasii si invatati-i sa creasca stiind cate putin din fiecare! in anii adolescentei, fiti blanzi si intelegatori deoarece stim fiecare ce greu faceam si noi fata restrictilor date de parinti. o viata avem, una frumoasa!
cel mai important lucru pe care l-am invatat de cand sunt mama : sa ma asez pe podea si sa ma joc!
un sfat pt cresterea copilului:trebuie lucrat la caracterul copilului inca din primul an si sa uitam de vorba”lasa-l ca e mic”
un sfat privind viata de familie:unde e Dumnezeu acolo e si Dragoste, Intelegere,Rabdare etc…
Sfatul meu este sa nu uitam sa le dam copiilor toata dragostea noastra,dincolo de a le asigura tot ce e nevoie dar sa nu-i sufocam , sa le lasam libertatea de a creste, sa creasca inconjurati de iubire si cldura.
Dupa parerea mea trebuie sa-ti cunosti copilul, acorda-i atentie atunci cand esti cu el fie asta o ora sau mai putin dar atunci” fi al lui”in totalitate.
Sfatul meu ar fi ca parintii sa petreaca cat mai mult timp cu copii, sa se implice in activitatile lor, sa se joace impreuna, sa faca lectiile impreuna, sa-i implice in treburile gospodaresti (sa-i lase sa „ajute” chiar daca ei fac mai mult deranj), sa-i asculte si sa fie rabdatori cu ei.
Cel mai bun sfat al meu: nu accepta nici un sfat :), instinctul parintesc face foarte mult. In plus, am mai invatat ca pe copilul meu nu trebuie sa-l fortez cu absolut nimic, toate lucrurile vin firesc, am invatat ce inseamna rabdarea, toleranta.
Raspuns:
Tine de noi sa luam ce e bun din ce sfaturi primim. Sfaturi primim de la parinti, de la doctori, de la prieteni si altii. Unele sunt bune iar unele nu ni se aplica.
eu am un baiat adolescent si o fetita de 8 luni.. ce am invatat eu pana acum ca e esential in eduatia si cresterea unui copil:
– fii un model pentru copil;
– lauda-l pentru fiecare lucru pozitiv pe care il face, pentru a-i creste increderea in el;
– nu accepta santajul, trebuie sa rezisti eroic in fata lacrimilor de crocodil! dar nici parintele nu trebuie sa santajeze copilul!
– respectul pentru el insusi si pentru ceilalti oameni (indiferent de varsta).
– spune-i in fiecare zi cat de mult il iubesti.