Iata extragerea. Multumesc tuturor pentru participarea la concurs. Nu ma asteptam la un numar asa mare si povestiri asa frumoase. Felicitari tututor. Oricum eu cred caci placerea acestor amintiri face mai mult ca orice premii. Pentru mine toti si toate sunteti castigatori. Dar formalitatile sunt mai jos: 🙂

___________________________________________

lea-siteAm inceput sa frecventam gradinita cu fetita ce mare, Lea. Deocamdata fiecare dimineata e cu … cantec. Am inteles caci la fel se comporta si alti copii la inceput.

Imi dau seama totusi cum a trecut vremea si acum e fetita de gradinita. Parca nu de mult invata sa vorbeasca, sa umble. Maine, poimane e domnisoara. As vrea sa ne amintim putin de perioada de la inceputul vietii bebelusului nostru. Poate acum sunt mai marisori dar totusi.

TEMA CONCURSULUI:

Spune la ce varsta si care au fost primele cuvintele ale copilului tau. Printr-un raspuns la acest articol scrie la ce varsta si daca iti amintesti primele cuvinte ale bebelusului tau. Candva poate vor citii si ei aici.

Concursul se va desfasura pana duminica 26 septembrie (inclusiv). Va rog la nume sa mentionati si localitatea dvs. pentru a elimina confuziile intre nume, eventual adresa de email folosita pe site-ul www.copilas.ro.

Premii si modalitate stabilire castigatori:

Extragere cu 2 premii:

– 2 comenzi cu hainute in valoare de 100 ron

Succes.

Primele cuvinte – concurs

Lasa un comentariu

avatar
Corina Budau - Bacau
Guest
Corina Budau - Bacau

Buna si felicitari pt site!
Baietelul meu David Alexandru s-a nascut pe 1 aprilie dar nu e un pacalici. La 5 luni si jumatate ne-a facut surpriza de a zice ‘tata’ chiar cand a sosit tati de la servici. Toata lumea a fost in extaz!

corina - Busteni
Guest
corina - Busteni

baietelul meu are 2 ani si 4 luni la 6 luni a zis prima data mama am zis ca nu aud bine dar dupaceia zicea antuna mamamama si deja acum vorbeste foarte bine leaga cuvintele formeaza fraze.

Adriana Filip-Bucuresti
Guest
Adriana Filip-Bucuresti

Buna Alina,
Fetita mea Bianca Maria care are acum 11 luni,a spus primul ei cuvint la 6 luni si acela a fost ,,tata”si baiatul meu care acum are 7ani a spus prima data tot ,,tata”.

Adina - Satu Mare
Guest
Adina - Satu Mare
Fetita mea Maria are 10 luni si jumatate si tare isi doreste sa se faca inteleasa mai ales de catre surioara ei de 6 ani,dar deocamdata nu reuseste sa spuna decat „ma-ma-ma-ma…” atunci cand ii e foame sau e obosita si cateodata ii iese si „ta-ta”.Pentru ca nu-mi mai aminteam exact cand a spus pentru prima data „ma-ma”(cuvantul mi-l amintesc sigur) m-am uitat in Cartea bebelusului, pe care a primit-o de la nasa ei si o completez cu sfintenie.Acolo gasesc urmatoarea notita „4 mai 2010 Maria a spus primul ei cuvant „mama” pe atunci ea avea 6 luni si 4… Citeste mai mult »
betty  lipova
Guest
betty lipova

comoara mea de copil are doar 6 luni si printre multele sunete, l-am surprins zicand mammmamm.

Anca Butuza
Guest
Anca Butuza

„ETE” „UITE” primele cuvinte clare de la aproape 4 luni ,acum trancane tot la 2ani si 3 luni draguta noastra SARAH MARIA

cristina marin-slobozia
Guest
cristina marin-slobozia

Puiutul meu,Rares-Mihai a rostit pentru prima oara la varsta de 6 luni cuvantul „mama”,ceea ce m-a bucurat foarte mult pentru ca imi mai doresc si o fetita si stiu ca asa se zice….Doamne ajuta,poate stie el ceva…

Hanelore Fugaru-Vulcan
Guest
Hanelore Fugaru-Vulcan

Am doi copilasi,o fetita de 2 ani si un baietel de 6 luni,ma mandresc cu ei.Fetita a zis prima oara „tata” cam pe la 6 luni iar urmatorul cuvant a fost bineinteles „mama”,dupa care”papa”,cele mai importante cuvinte. 🙂 Baietelul de curand a zis si el primul cuvant,dar plangand ca nu-l luam in brate si suparat,a zis „mama”.Mi-a fost asa drag de el!

elena - Brasov
Guest
elena - Brasov

Primul cuvantel rostit de fetita cea mare de 3 ani a fost pe la 6 luni si, bineanteles, a fost mama ” mamam”, iar cea mica, de 11 luni, a spus tata prima data la 6 luni si jumatate si mama zice doar cand este suparata.

roxana ududec
Guest
roxana ududec

Buna
Alexandra a spus prima oara tata,avea vreo 8 luni…Ilinca a spus mama si avea vreo 7 luni,tata inca se lasa asteptat desi are acum 1 an si 1 saptamana.
Alexandra avea vocabularul ei primar,printre care:bumbaca(insemna chiar bumbac),bundan(topogan)si foarte tare:flotocotolie(cofetarie):))
Acum asteptam sa vedem ce va spune Ilinca.Momentan pe sora ei o striga „AAAAAAAAAAA…”:)
Salutari din SatuMare
Roxana Ududec

Adriana - Tarnaveni
Guest
Adriana - Tarnaveni

Buna

Baiatul cel mare a spus la 6 luni „ma-ma” iar micuta la 7 luni tot mama. Am jurnalele lor si imi amintesc de cuvinte hazlii „apili” era lapte, „titiu” ceai, atopitel-elicopter si multe altele…

Roxa - Galati
Guest
Roxa - Galati
Buna….baiatul meu Matei-Darius are 3 luni si o saptamana si atunci cand ii este fomica spune „diiiii” in inchipuirea mea asta cred ca inseamna da-mi……in rest ce sa va zic:”Am vazut mii de oameni pana acum si totusi,cand imi privesc copilul,imi dau seama ca,pana la el,nu am vazut nici unul cu adevarat,pentru ca nu am avut niciodata rabdare sa stau sa observ si sa inteleg miracolul vietii.Dar,acum cand evolutia are loc in fata mea,cu incetinitorul,si fiecare reusita – de la primul gangurit la primul zambet – da sens vietii mele,traiesc senzatia ca sunt primul martor al unei minuni,ca sunt prima… Citeste mai mult »
alina - Negresti-Oas
Guest
alina - Negresti-Oas

fetita mea Giulia a zis MAMA la 5 luni si trei saptamani…

valeanu maricica vaslui
Guest
valeanu maricica vaslui

buna…la mine a trecut ceva vreme de la primele lor cuvinte ca cel maricel are 11 ani si mezinul 8ani,dar momentele alea nu se uita niciodata cel mare a zis ma-ma la 6 luni jum.si cel mic a spus na-na si asa ia spus fratelui mult timp.dar acum sunt mari sanatosi si un vocbular foarte bogat.multa sanatate la toti copii

varvoreanu elena bucuresti
Guest
varvoreanu elena bucuresti

Buna!
Fetita mea Alexia Maria implineste 2 anisori pe 23 septembrie, in mod neasteptat primul cuvant pe care l-a rostit nu a fost nici mama, nici tata ci, gae-gae si asta cand se culca baga degetelul in gura si gae-gae-gae, cam de pe la 9 luni. Si de atunci a evoluat in exprimare asa: are o pernuta de care nu se desparte nici macar la masa de la cresa, pe care o numeste gai-gai si cand ii este somn si merge la culcare spune ca merge sa faca gagae.
Numai bine va doresc tuturor si sa va bucurati de copii!

anca surugiu timisoara
Guest
anca surugiu timisoara

buna fetita mea ALESSIA are acum aproape 3 ani si prima data a spus primul cuvant ham ham deoarece noi avem un catel si era foarte icantata de el si este in continuare .si avea aproximativ 5 luni .dar acum vb extraordinar de mult si cand doarme . va pupam pe toti ANCA SI ALESSIA

Otilia , Timisoara
Guest
Otilia , Timisoara

Buna,

Baietelul meu Paul, care are 1 an si 10 luni a zis primul cuvant la 6 luni : ” tata”. Acum vorbeste multe. ( in timp ca scriam acest mesaj, a zis ” ceau”, …( vorbea in somn 😀 ) ).

Va pupam,

eleonora bucuresti
Guest
eleonora bucuresti

buna… am doi copii ,baiatul cel mare in varsta de 7 anisori primul cuvant care la spus, a fost BIBI de la biberon ,la varsta de 9 lui ,iar fata primulc cuvant care la spus a fost TOY adica Flori o striga pe matusa ei o ibi foarte mult , la varsta de 6 luni.va pupam si sanatate tuturor.:-}

Gabriela - Pitesti
Guest
Gabriela - Pitesti
Buna, daca baietelul despre care vreau sa povestesc nu este al meu,se pune?!:D Nu-mi amintesc primul cuvint(este copilul surorii mele)dar imi amintesc ca in jurul virstei de 6 luni spunea „ochi” cu accent pe „o”-asta insemna ca vrea sa-i pun muzica. Pe la 2 ani m-a zapacit cu „puga-puga pituni”-asta insemna sa trecem fuga-fuga pe trecerea de pietoni. „butuculie”-bucatarie „temeloaga”-telecomanda „nu puti”-nu pot „munai-munai”-la multi ani,multi ani traisca „bugan”-topogan „pisi”-peste „ghini”-gaina „naoi”-suzeta „nai”-ceai „dani”-sandale „baga”-vaca „puita”-politia „bibicu”-pinguinul „vututulu”-vulturul „botocolas”-covoras „gagu”-cascaval Nu va imaginati ca am o memorie de elefant,pur si simplu…buni le-a avut notate intr-o agenda si mi-a dictat. Am… Citeste mai mult »
cornelia-brasov
Guest
cornelia-brasov

Buna!
A trecut ceva timp de atunci, baietelul avand 7 ani, dar ne amintim cu placere cand, la varsta de 6 luni a gangurit: tata.

GETA H. Urziceni IL
Guest
GETA H. Urziceni IL
Buna, Eu am doi copii. O fetita de 10 ani, Bianca si un baietel de 9 luni, Eric – Andrei.La fetita nu prea imi mai aduc bine aminte primele cuvinte. Stiu doar ca a vorbit un pic mai tarziu, cam pe la 1 an si un pic. Dar cand a inceput sa vorbeasca se oprea doar cand dormea. Bine ca acest lucru se intampla si acum. Am avut probleme cu acest lucru si la gradi si in clasa I la scoala. In schimb Eric a inceput cu primele sunete cam pe la 3 luni.Semana cu un A, GHI, MA. Pe… Citeste mai mult »
Cristina-Carei
Guest
Cristina-Carei

Buna
Baietelul nostru scump are 17 luni,in ziua cand a implinit un anisor era bolnavior saracutu,fiind suparata ca trebuie sa i amanam ziua de nastere bebele meu a reusit sa imi aduca zambetul pe buze ca mi-a zis mam-mama cred ca mai mare bucurie nu este pt o mama cand o striga copilasul si de atunci tot asa o tine cand i trebuie ceva vine la mine si zice mama si ma trage spre ce vrea.

dana suceava
Guest
dana suceava

Buna , la noi primul cuvant , mai exact doua silabe repetate, a aparut la 5 luni intr o galagie generala cand vorbeam mai multi odata bunici , tatici , mamici, si deliuta vazand ca nu o bagam in seama a inceput sa tipe si ea ma ma .Bineinteles ca a fost in centrul atentiei imediat .Acum avem 6 luni si am avansat la ta ta si da da.

paula ciuraru - Suceava
Guest
paula ciuraru - Suceava

Buna,baiatul meu ,Darius are acum 7 ani si merge la scoala in cls 1.prima data a spus tata pe la 7 luni spre supararea mea.Apoi in casa toata ziua numai tata se auzea,incet incet au venit si mami,pacap la capac,maganda la telecomandasi altele.Fata ,Alesia, are 2ani si 2luni si tot pe la 6-7 luni a inceput cu tatatata,apoi mamamamama,fratelui ii spune si acum dadi,ceaiul este ai,iaurtul este au,kechupul este checa si altele,nici acum nu vb bine.Degeaba se spune ca primul lucru pe care il spun copii este mama ca nu e asa,e tata.MULTA SANATATE LA COPII

florescu sorin
Guest
florescu sorin

buna,baiatul meu a spus primul cuvant la 1 an si 5 luni aproximativ !!”tata,eco” atat imi mai aduc aminte!:))

Ioana - Campina
Guest
Ioana - Campina

Buna,
Am si eu doi copii Stefan 4 ani si Iarina 7 luni. Amandoi au spus primul cuvant in jurul varstei de 5 luni. Stefan a spus „mama” iar Iarina „dada” urmat foarte rapid de „mama” evident.
Va pup si va doresc toate cele bune.
Ioana Campina

cornelia
Guest
cornelia

ma ma a spus fata mea gabriela simona pe la 6 ,7 luni dar acum cam 13 ani. va pup numai bine

Adriana  Anghel-Bucuresti
Guest
Adriana Anghel-Bucuresti

Buna,
Eu am doua fete. Andreea(cea mare-12 ani) a spus primul cuvant pe la 7 luni-„mama”,iar Catalina(cea mica-1 an si 10 luni) pe la 6 luni a spus „Adeea”(adica Andreea)si „mama” dupa multe altele…..pe la 8 luni…de suparare.Acum Cata vorbeste foarte bine(pentru varsta ei),a inceput sa construiasca propozitii gen: „Meg a gadinita”, „Adeea citete fovete(poveste)mie”, „Ajuta-ma mami”

De la 1 septembrie am dus-o la gradinita si s-a acomodat foarte bine, desi dupa primele 2 zile nu credeam ca o sa se intample asta vreodata.

marin simona - Navodari
Guest
marin simona - Navodari
Buna eu sunt mamica lui Filip care mai are putin pana pe 16 octombrie si face 4 anisori dar si a Deborei care va face 3 ani in ianuarie. Noi va iubim mult.dupa ce lam nascut pe filip eram asa de fericita ca sunt si eu o mamica si miam dorit tare mult ca sa aud vocea lui cum ma striga mama, dar am fost cam suparata pe vremea aceea pentru ca atunci cand deschidea gurita rostea … „ba-ba” si apoi mai bine…”ta-ta”, dar asta este bine ca imi dadea voie sal pupacesc.La Debora a fost invers fata mamei ,… Citeste mai mult »
vrinceanu daniela
Guest
vrinceanu daniela

Buna, sunt mamica adoi baieti:Bogdan 10 ani jumatate si Alexandru 3 ani jumatate.Primul cuvat al lui bogdan a fost tata la 6 luni iar al lui alex nu o sa va vina sa credeti a fost GOL ptr. ca tatal se juca in fiecare seara cu mingea in sufragerie si auzea f. des cuvantul gol.Va pup.

breazu madalina
Guest
breazu madalina

Medeea mea a spus la 4 luni MA MA, apoi a inceput pe la 18 luni cu PATITI – ciorapi si DOBI – blugi :))

silvia Bucuresti
Guest
silvia Bucuresti

Interesanta idee,inca un concurs foarte frumos.Andrei are acum 8 anisori si pe la 5 luni a rostit primul si maretul lui cuvintel TATA.Iar tati mai avea putin si lesina,dupa care a urmat un sir de alte cuvinte dar asta mai tarziu.Bafta mamicilor participante si Alina tine-o tat asa.

Alina - administrator
Guest
Alina - administrator

Si eu ziceam ca eu am nascut-o, eu o cresc si ea ca multumire zice: tata. Ce e cu fetele din ziua de azi? 🙂

Iulia, AdunatiiCopaceni Gr.
Guest
Iulia, AdunatiiCopaceni Gr.

Andreea Luiza are 4 ani si 3 luni a spus pe la 6 luni dada. David Gabriel (2 ani si 3 luni) a spus tata la 7 luni si 10 zile. Acum sunt amandoi la gradinita. Fetita a fost si anul trecut. A pans cam o saptamana, apoi plangea daca ii spuneam ca nu o duc. David se scoala primil sa mearga la jucarii si la copii. Numai bine tuturor.

RAZVAN-TATIC - Campina
Guest
RAZVAN-TATIC - Campina

Ingerul meu, Raoul Gabriel, a spus la 7 luni si un pic, normal, TATA.Vreo 2 sapt era in contitnu TATATATATA.Acum are 1 an si 1 luna si normal, tot TATA zice,printre alte vorbe de ale lui in limba chineza, cred.
Multa bafta.

Mara A/ Bucuresti
Guest
Mara A/ Bucuresti
Buna fetelor, Eu am 2 copilasi, Maria de 3 ani si Sebastian de 8 luni. De fapt astazi Maria implineste 3 ani si 1 luna si Sebastian 8 luni. Maria este o vorbareata, merge la gradinita si ii place foarte mult. Primul ei cuvant a fost la 4 luni si jumatate si mi-a spus mama ( de fapt un maaa-maaa), cand tocmai o schimbam de pampers pe masuta de infasat. Sincer, mi-au dat lacrimile, nimic nu poate fi mai frumos dacat cand iti zambeste si iti spune mama. Sebastian a spus primul cuvant tot mama, dar mai clar chiar de… Citeste mai mult »
Gianina Postolache
Guest
Gianina Postolache

Din pacate fetita mea cea mare a fost foarte scumpa la vorba,la ea totul era asa:iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,dar a rostit aproape de un an mama,dar greu……..,am dat-o la camin la trei ani si ea era tot cu :iiiiiiiiiiiiii,foarte lenesa la vorbit……..dar si cand a inceput…..la sase ani citea cursiv,va da-ti seama cat de mandra eram eu in clasa intai,cand le citea colegilor sai……..pupici.

Linda, Urziceni
Guest
Linda, Urziceni

Thea a spus pe la 5 luni MAMA, spre incantarea mea si ca sa-i faca in ciuda lui tati. Acum la 10 luni, spune in continuare MAMA, A MEA si HAM. Alte cuvinte se lasa asteptate inca.
Pupici

Alexandra - Rm. Valcea
Guest
Alexandra - Rm. Valcea

Buna Alina.
In primul rand vreau sa te felicit pentru site si pentru hainute care sunt foarte frumoasre. Fetita mea a facut azi 8 luni si vreau sa spun ca sunt foarte mandra ca la 5 luni a spus mama. Acum a cam uitat de mama si zice numai tata:)). pupici

Maria - Domnesti- Arges
Guest
Maria - Domnesti- Arges

Bebelusul meu Luca,are 11 luni, a spus ca si prim cuvant „mama”. Acum il rosteste doar cand vrea sa-l rasfat sau cand se loveste. In rest este un jucaus si rosteste cuvinte ca: aha, da, papa, ma-ma-ie (asa pe silabe)si bineinteles tata pe care il iubeste mult deoarece il vede doar dimineata apoi seara si ii este foarte dor de el pe timpul zilei. Bine, desigur ca el vorbeste si in limba lui pe care din pacate nu o inteleg si se enerveaza asa tare cand vrea sa-mi spuna ceva si eu nu pricep ce.

Bafta la toata lumea!

Carnuta Constanta
Guest
Carnuta Constanta

Am o fetita mititica in varsta de 2 luni.Cand avea doar o luna o matusa care a lucrat cu nou-nascuti ia facut baita si masaj intr-un stil aparte fata de cum ii faceam eu,bineinteles ca micutei mele nu ia placut si plangea si se agita pana intr-un final in disperarea ei a strigat cu toata puterea ei „mama”.Toate persoanele care eram in camera am ramas uimiti de ce am auzit,eu am inceput sa plang de emotii.Poate ca a fost doar o potrivire de silabe dar eu imi aduc si imi voi aduce mereu aminte de acel moment emotionant.

dana - piatra neamt
Guest
dana - piatra neamt

fetita mea, alessia pe la 8 luni a rostit prima data ma-ma-ma

Creatza,  Liana Ghidel
Guest
Creatza, Liana Ghidel

Salutariiii,
Luceak al nostru ca asa isi prezenta numele pe la 2 anisori,iar pe la 6 lunite a spus mamah, mamah….:), oare chiar a zis?!, avem si un filmulet http://www.dailymotion.com/video/x6v8kh_lucasu_fun prins in ipostaza acesta 🙂 desigur dupa 2 anisori a spus o gramada de cuvintele care mai care a la ”Lucasss Mottouo”( cum isi spune el numele)
Mult spor la vorbit, copilasi !!!

geanina hujei
Guest
geanina hujei

buna,
fetita mea are 2 ani si 5 luni si dupa 1 an de cresa merge (de pe 1 septembrie) la gradinita. Ii place foarte mult , dar…uneori…mai face scandal dimineata la plecare.
pentru ca tin un jurnal al ei de cand s-a nascut pot scrie cu exactitate ca fetita mea Dana a spus primele cuvinte la 8 luni, 2 saptamani si 2 zile a zis „mama” iar la 1 an 3 luni si 3 saptamani spunea: tanti, nenea, tata.
Copii sunt o minune s ne triasca tuturor

Anca Cibu din Sebes. Alba
Guest
Anca Cibu din Sebes. Alba
Buna, Alina ! Foarte multe intamplari interesante am citit aici ! Sa ne traiasca copilasii ca tare scumpi mai sunt! Multa sanatate tuturor! Primele silabe ale baietelului meu, Rares Stefan (8 luni)au fost ghe-ghe si ghi-ghi, silabe care erau spuse la intamplare de cate ori avea el chef( pe la 4 luni). Insa primul lui cuvant serios a fost ANCA…nu stiu daca a fost o intamplare sau chiar mi-a spus numele pt ca eu il repetam mereu..dar mi-a facut o mare bucurie cand l-a rostit pe la 6 luni. Acum e foarte vorbaret (seamana cu tati 🙂 ) si spune… Citeste mai mult »
David A. - Bucuresti
Guest
David A. - Bucuresti
David Andreea-Laura – Bucuresti: baietelul nostru Matei are acum 2 ani jumate.. nu e f vorbaret dar are in vocabular cateva cuvinte f haioase, asa, mai pe limba lui, plus ca la gesturi nu il intrece nimeni cand iti explica ceva… apropo de vocabular: aooo, aooo – alo, ca vb cu mamaia si tataia in fiecare seara la telefon, mamao si tatao sunt mamaia si tataia, mamu – e mami, cand vrea sa ma alinte in loc de mama, cacaoooo – cu accent pe o e cascaval – doamne fereste sa nu ii dai dc il vede in frigider, tzitzi… Citeste mai mult »
Adelin -  SUCEAVA
Guest
Adelin - SUCEAVA

Pintilei Gabriela-Suceava,Adelin baietelu nostru are 1 an si 4 luni,la 6 luni striga tata,la 9 luni jumate o inceput sa strige mama,la gata tot tata striga este ffff jucaus acuma striga mama si tata,ii place sa se joace cu fratele lui m ai mare,ride cinta aaaaa,:-*:-* seamana ca o fetita,spune pa pa cind pleaca cineva,este frumuselu lu mama,va pup si o sapt frumoasa

wpDiscuz