Iata extragerea de la concurs:

120731_DX_PARENTS.jpg.CROP.rectangle3-large

Nu putem lasa anul sa treaca fara sa mai facem un concurs. Cu ajutorul concursurilor am ajuns sa ne cunoastem si am invatat una de la alta.

Suntem parinti si pe baza acestui statut stim ca trebuie sa ii educam pe copiii nostri. Dar vi s-a intamplat sa va invete copiii ceva? Sa va ofere o lectie? Am observat ca acesti „micuti” te judeca pe baza a ceea ce ii inveti si iti mai ofera ocazional si lectii.

Dau doua exemple de la mine: una din fetele mele se supara daca eu primesc flori si ea nu primeste sau daca buchetul ei e mai mic. Considera ca trebuie tratament egal in casa.

Cealalta fiica  are o fraza constanta cand are loc un mic dezastru sau problema: „nu te enerva, nu se intampla nimica”. Automat  ma gandesc cand mai apar probleme de vocea ei cu: „nu se intampla nimica”.

Tema concursului: Spune printr-un comentariu la acest articol o lectie, invatatura pe care ai primit-o de la copilul tau.

Premiile se acorda prin tragere la sorti si constituie valoare comanda pe site:

2 premii a cate 100 ron
6 premii a cate 50 ron

Valoarea premiilor se dubleaza pentru cei care comanda pe copilas.ro dinainte de 2013.

Cum si cine participa: Trebuie sa fi comandat odata de pe copilas.ro
Participi scriind un comentariu cu intamplarea la acest articol. Nu trebuie sa iti scrii numele intreg dar trebuie sa scrii emailul corect pentru a valida participarea.

Termen limita: 9 decembrie.

Concurs: o lectie invatata de la copilul tau
adina
Guest
adina

Toti parintii cred, invata lectiile impreuna cu copiii lor.Intr-o zi ii spun fetitei mele „Hai sa repetam lectiile parcurse” raspunsul fetitei mele a fost „Lasa mama ce a fost a fost, eu trebuie sa stiu ce urmeaza sa facem”

Andreea Banu
Guest
Andreea Banu
Buna ziua, fetita mea are 2 ani si jumatate.. Incercam sa invatam sa coloram fara sa depasim liniile de contur… Si la inceput eu ii spuneam ei cand depasea:”Nu e nimic mami! Vei reusi sa colorezi foarte frumos” Ei bine… ea a invatat aceasta expresie… si mi-o spune mereu cand face „boroboate”, nu numai cand depaseste linia de contur: „Nu e mimic mami… nu e mimic”. Si pana la urma nici o „boroboata” nu ea un capat de lume… are dreptate: nu e nimic. Un alt lucru pe care il apreciez la ea este usurinta cu care imi spune „Iata-ma,… Citeste mai mult »
Mari
Guest
Mari
S-a intamplat ca intr-o zi fetita mea sa nu poata merge la scoala(era racita) si a fost nevoita sa ceara temele de la o colega.Colega „de buna credinta”a omis sa-i spuna unele teme si fetita mea s-a trezit a doua zi ca nu are temele complete. Faza interesanta e ca acea colega sa lipseasca si ea intr-o alta zi si o suna pe a mea fiica sa-i spuna temele,ia eu ii zic:”cum ar fi acum sa ii dai temele incomplete?”,la care ea imi raspunde cu intelepciune:”mama daca as face asta as fi la fel ca ea iar eu nu sunt… Citeste mai mult »
Simona Ispas
Guest
Simona Ispas
Baietelul meu de 2 ani jumate m-a lasat intr-o zi fara replica. Sotul lucreaza in Bucuresti si vine acasa o data la saptamana…David m-a intrebat intr-o seara inainte de culcare :”Mami, unde e tati meu? De ce nu vine acasa sa stam cu el?” si bineinteles ca a inceput sa planga. Am incercat sa ii explic ca tati are serviciul mai departe si ca in curand va reusi sa se transfere mai aproape de casa si atunci il vom vedea zilnic.Bineinteles ca a reusit sa ma faca si pe mine sa plang…cand a vazut el ca si eu sunt cu… Citeste mai mult »
Nely
Guest
Nely

Mai mereu baietelul meu foarte fasnet fiind imi da lectii..recent l-am invatat sa spuna multumesc si te rog frumos iar eu ii raspundeam cu placere..de multe ori uitam sa spun aceste cuvinte dar el dupa ce ii ofeream ceva spunandu-mi te rog frumos..spunea si multumesc si cu placere pentru ca mami uita sa-i raspunda..plus k la orice face spune scuze..e cuvantul care il spune cel mai des:) e adorabil

ANDREEA ROSU
Guest
ANDREEA ROSU
Fetita mea are 2 ani si 6 luni si am adus-o acasa acum doua luni,este inca in plasament,mai avem pana sa fie finalizata adoptia.Eu am un motan pufos are 10 ani ai este ca si copilul meu,iar Liv s-a acomodat imediat cu el,se iubesc enorm amandoi.Motanul doarme unde vrea el,in patul lui sau pe fotoliu sau pe jos pe covorul de blana,unde are chef.In prima noapte cand Liv a ramas cu mine,nu intelegea de ce pisu nu doarme cu noi in pat,i-am explicat ca nu doarme ca nu vrea si ca are patutul lui daca o sa-i fie somn se… Citeste mai mult »
roua gabriela
Guest
roua gabriela

Eu am o fetita de 5 luni jum si am invatat sa fiu mai responsabila , sa am mai multa rabdare , ca nu conteaza daca ai 3 farfurii nespalate in chiuveta atunci cand ea imi ofera cel mai simpatic zambet . Am invatat sa descopar o alta „EU” de cand am acest copil . 😀

Violeta Iliescu
Guest
Violeta Iliescu

Aceleasi invataminte le-am luat si eu de la fetita mea Crina privind egalitatea intre membrii familiei:totul trebuie impartit in mod egal,de la mancare pana la treburile casnice(mai ales atunci cand ii spune tatalui sau:tati nu mai sta,ajut-o si pe mami!!).Si am mai invatat un lucru de cand o am pe Crina:cu rabdarea treci marea!!!

Diana
Guest
Diana

eu am 2 copii, baiatul are 4 ani si fetita 2.Obisnuiam sa-l apostrofez pe Bogdan de fiecare data cand cea mica plangea crezand ca i-a facut el ceva.Ultima oara insa, mi-a demonstrat ca ma inselam:”crede-ma mami eu nu i-am facut nimic”!De multe ori cea mica speculeaza momentele cand eu as putea sa-l cert degeaba pe fratiorul ei pentru „asa-zise” vini.Dar de acum o sa cercetez mai indelung inainte sa il cert degeaba pe baiat.

mihaela
Guest
mihaela

Buna ziua
O lectie importanta data de fiica mea de 7 ani a fost chiar zilele trecute cand imi cerea sa ..cotizez.. la pusculita ei si nu intelegeam de ce trebuie atat de des.Mami,mi-a spus,trebuie sa stang bani pentru doi mosi sa le dau banii mei pentru a putea cumpara si copiilor saraci!
Sarbatori cu pace tuturor!

Baciu Maria
Guest
Baciu Maria

Pe mine ma uimesc mereu copii cu cate ceva…azi de exemplu .baietelul cel mic a stranutat si ;vazand ca nimeni nu i zice nimic;a inceput :dar de ce nu sunteti politicosi ??nu mi zice nimeni sanatoos???Si ne am cerut scuze ca nu am fost atenti si i am zis repede…

danutza
Guest
danutza
buna ziua de cele mai multe ori invatam cate ceva de la copii nostri si poate de cele mai multe ori nici nu ne dam seama de anumite lucruri decat pe parcurs.dar la mine cel mai important lucru invatat este acela ca trebuie sa fiu foarte atenta cum vorbesc cu fetita mea si ce cuvinte folosesc pt ca ei invata tot. intr-o zi imi cerea fetita sa-i pun lai lai lai lala adica muzica si pe urma dans dans la care eu am luat-o si am inceput sa jucam apoi l-am chemat si pe tati doar ca l-am strigat tatas-o… Citeste mai mult »
nicoleta
Guest
nicoleta

fetitei mele de 4 ani nu-i place sa o contrazici sub nici o forma daca spune”mami pot sa iau jucariile cu mine la gradi”si eu zic nu ,incepe sa planga si sa spuna ca „eu am ultimul cuvant”,o lectie de viata pt ca avem de invatat unii de la altii,chiar si de la un copil,sanatate si spor la treaba 😉

ana-maria
Guest
ana-maria

baietelul meu de 4ani jumate ma surprinde in fiecare zi.mai nou ma ajuta foarte mult la curatenie spunand ca,doar pe el il am si trebuie sa ma ajute,si cel mai mult imi place seara cand ne punem in pat,trebuie sa spunem o poveste.cand ii vine lui randu spune o poveste pe care o inventeaza din cap,si de multe ori nu-mi vine sa cred de unde scoate anumite cuvinte,fraze.in fiecare zi avem ce invata de la el.SARBATORI FERICITE

cornelia
Guest
cornelia

de la puiul meu de 9 luni am invatat ca trebuie sa am mult mai multa rabdare,sa zambesc mai des pentru ca ziua amandorura sa fie mai frumoasa,dar nu in ultimul rand sa fiu un om mai bun.

Claudia
Guest
Claudia

Fetita mea, de 11 luni, ma invata in fiecare zi sa traiesc clipa, sa las deoparte orice grija, orice problema si sa fiu acolo prezenta, langa ea, sa ma bucur si eu impreuna cu ea de fiecare descoperire pe care o face. Am invatat ca timpul are rabdare cu noi si totul se poate face maine, peste o saptamina sau peste o luna.

zita
Guest
zita

Buna ziua !

Fetita mea de 2 ani jumate a inceput gradinita si cu aceasta schimbare a inceput sa-si roade unghiile…ne tot chinuiam sa nu faca am incercat de toate…( trebuie sa va spun ca si eu fac asta de ani ) cu ea si eu ma abtineam sa nu fac in fata cu ea dar o data ne uitam la televizor si asa din obisnuinta am bagat un unghi in gura..ea imediat zice : Mami tu ce faci ? Nu stii ca nu-i voie sa faci asta ? O sa-ti bag mana in piper daca nu termini !!! :)))

dya
Guest
dya

buna…si eu am o fetita de la care invat foarte multe lucruri..una este ca mereu spune ca ea trebuie sa fie prietenoasa cand se joaza si cu alti copii..si daca are ceva si vrea un copil..se lasa lipsit de acel lucru..ca ea trebuie sa fie buna…mult curaj imi da la a renunta la eul meu

Iulia
Guest
Iulia
Buna Alina, Buna dragi mămici, Vreau sa va împărtășesc si eu primele mele lecții( pe care cu siguranță nu le poți uita) in calitate de proaspăt mămică a unui băiețel de câteva luni.Am citit la un moment dat ca fiecare copilaș își alege parintii,mda,mi-a plăcut ideea ca in felul asta atat părinții cat si bebe pornesc pe picior de egalitate.e adevărat ca bebe învăța de la parinti (studiindu-le comportamentul),insa in egala măsură si noi avem atat de multe lucruri de învățat de la ei.pentru mine băiețelul meu este o sursa constanta de inspiratie,cresc alaturi de el,ma bucur de viață minunata,plina… Citeste mai mult »
Alexandra
Guest
Alexandra

Cei doi copiii mai mari imi spun cand ii cert mult prea aspru pentru nimica toata (deci pe nedrept), Mama, esti foarte rea cu mine!Rea, rea, rea! Pe moment imi vine sa ma enervez si mai tare (cum sa-mi vorbeasca asa!) dar imi dau seama ca printr-un cuvant mai dur ei chiar transmit un adevar. Si uneori imi mai biruiesc mania.

Ana - Cluj
Guest
Ana - Cluj

O sa spun povestea unor prieteni, unde ne aflam in vizita si ne-au servit cu o bautura scumpa, ceva foarte fin. Iar copilul lor, de ‘colo zice: nu e aia, am vazut eu cum ati turnat altceva in sticla goala! Normal ca ne-am amuzat!

Tatiana
Guest
Tatiana

Sara,un an jumatate,m-a invatat sa fiu din nou copil!!!sa ma joc,sa cant,sa dansez,sa ma bucur de fiecare lucru marunt si sa nu uit ca viata trebuie traita frumos!

Mihaela Neagu
Guest
Mihaela Neagu

** Mami, ar trebui sa ai mai multa rabdare cu mine ca sunt mica**. Asa mi-a spus fetita mea cand aveam treaba si nu am avut rabdare sa-i mai explic inca o data ce trebuia sa faca.

ioana
Guest
ioana

cel mai frunos lucru sunt copiii si de multe ori invatam din sinceritatea si inocenta lor

iordache mihaela
Guest
iordache mihaela

Fetita mea cea mare mi-a dat o lectie de viata intr-o seara.Purtam o discutie despre copiii defavorizati care nu au ce manca.La un moment dat ma intrerupe si imi spune:Mami,goleste tot ce ai in frigider si du-le copiilor ca oricum tu faci mancare in fiecare zi :)!

Anca
Guest
Anca

Annabella are un an si 2 luni, m-a invatat sa am rabdare asteptand-o sapte ani. Cand a venit pe lume eram foarte speriata, nu stiam nici macar cum sa o tin in brate , m-a invatat cum sa o ingrijesc, cum sa traiesc fara sa imi pese de grijile care ma copleseau inainte… Mi-a aratat ca toate lucrurile pe care le credem importante pana la sosirea ei nu au nici o valoare si ca pentru a fi fericita nu am nevoie decat de un zambet mare si de manutele ei care sa ma imbratiseze.

Anonim
Guest
Anonim

Lectii primesc in fiecare zi de la fetita mea,insa una dintre lectii cred eu,este sa nu ma mai enervez pentru toate prostiile care le face..viata este frumoasa daca stii cum sa ti-o pregatesti

aila
Guest
aila

Toata viata invatam de la ei cate ceva inca de cand se nasc.Cand sunt bebelusi invatam sa fim mai rabdatori, mai veseli, mai optimisti. Peste cativa ani ei ne invata poate sa fim mai generosi, mai bucurosi.Apar anii de gradinita si de scoala de unde invatam si tot invatam din nou, caci poate am uitat cate ceva din cunoasterea mediului, matematica sau gramatica.Este foarte frumoasa copilaria cu inocenta ei cu tot.Ei ne invata sa fim si mai politicosi incercand sa-i educam, sa fim mai atenti, mai fericiti. Trebuie sa luptam pentru ei si sa fim.in primul rand sanatosi. Va pup!

Ana
Guest
Ana

Buna,
Eu am „invatat” mai multe de la băiețelul meu, printre care si sa fiu mai calma. Eram intr-o zi la bucatarie, nervoasa ca nu-mi crestea blatul pt tort. Tot vociferam eu acolo si cand m-a vazut, mi-a zis(in pasareasca lui): stai calma mami, va iesi o prajitura buna de o sa imi ling si degetele. Bineinteles ca m-a amuzat si m-am linistit. Tot el ma invata sa fac si curatenie. Ma pune sa insist cu laveta chiar de 2-3 ori pe gresie, iar daca nu ii place „retuseaza” el 🙂

gabriela
Guest
gabriela

Fetita mea este inca prea micuta sa imi dea lectii de viată,presupun ca in timp voi invata multe cu ajutorul ei,oricum generatia asta este rezervata copiilor destepti,sper sa putem tine pasul cu ei

Andreea
Guest
Andreea

Fiecare zi petrecuta alaturi de fiul meu, e o lecție de viata. El imi aduce aminte ca trebuie să privim lucrurile altfel, cu bunătate si nu cu răutate.

Geo
Guest
Geo

Baietelul nostru de 7 luni ma invatat sa ma trezesc in fiecare zi zambind,sa fiu mai calma si sa iubesc mai mult in fiecare zi.Imi umple inima de bucurie este minunat!

sorina
Guest
sorina

Momentan nu-mi vine in minte nici o fraza celebra a fetitei mele…de la lipsa de somn mi se trage probabil…de cand o am pe Maria am uitat sa mai dorm profund. Insa invat in fiecare zi sa fiu mai rabdatoare, imi incarc bateriile cand ii vad ochii plini de iubire cand se uita la mine… In goana asta nebuna de zi cu zi plina de greutati, cand ajungi acasa la copilul tau parca timpul se opreste in loc si-ti aduci aminte cum este sa fii inocent…

Aura Budurea
Guest
Aura Budurea

Salutari tuturor,

Copilasii nostri sunt cei care ne dau putere sa mergem mai departe atunci cand de impiedicam, ne invata ca nimic nu e mai important decat familia noastra draga si ca ceea ce conteaza e sa fim sanatosi si uniti, restul cu siguranta vom depasi.Si, dragele mele pot avea eu fruntea cat de incretita cand intru in casa si-mi sar in brate am uitat toate problemele si incerc sa fiu numai a lor.
Sa aveti sarbatori cu bine si zambetul mereu pe chipuri.

Ramona
Guest
Ramona

Am un baietel de 4 ani si o fetita de 3 luni, in fiecare zi invat de la baietel cate ceva…vine foarte mandru de la gradinita cu un cantecel sau o poezie invatata…am invatat sa fiu atenta la ce zic..daca gresesc la o poveste,poezie,cantecel imediat domnu’profesor ma corecteaza si ar fi multe de scris..dar cel mai mult am invatat sa fiu mama la 2 copii

Simona
Guest
Simona
Buna ziua, Fetita mea de aproape 5 ani e foarte inteleapta, ca de altfel toti copiii din jur. Asa mici cum sunt ne dau uneori lectii de comportare. Spune ca toti oamenii ar trebui sa fie fericiti, nu-i place sa-i vada incruntati si pentru asta ar fi in stare sa le dea ce isi doresc, e foarte darnica. Intr-o zi, dupa ce ii cumparase surioarei mai mari un telefon nou, tati a intrebat-o daca nu vrea si ea unul, si a raspuns: nu vreau, eu sunt doar o copila! De cate ori o imbrac frumos ii spun: esti perfecta! si… Citeste mai mult »
Elena
Guest
Elena

Buna ziua
Am citit tot ce ati scris, dragi mamici. M-au impresionat mult, copii nostri sunt inteligenti:)
Fetita mea este foarte sensibila si delicata. Intr-o dimineata, imbracatul ne dadea batai de cap. Haide,copilul meu sa ne imbracam… fii atenta aici, te rog, lasa jucaria…. nu mai avem timp, baga piciorul in ghetuta…haide odata. La care ea, imi ia fata in manutele ei si imi zice cu ochii impaeinjiniti de lacrimi: mami, cearta-ma cu blandete, te rog.

Lory
Guest
Lory

Baietelul meu,cu replica lui „mami,da* sunt si eu copil de unde sa le stiu pe toate!”,ma invata sa fiu mai intelegatoare si sa-mi dau seama ca nu are decat 5 anisori..

Florina
Guest
Florina
Buna mamici Ce fascinate suntem toate de copilasi nostri… 🙂 zi de zi descoperim ceva nou alaturi de ei. Marti a ramas bebele la bunica si cand am ajuns dupa el buni era cu el in brate si a dorit sa-mi arate ce harnic a fost .Adica a urcat scarile pana sus la etaj (in patru labe ca avem doar zece luni ) si cum ne uitam noi la telefon (poze) bebe Aaron a dat cu degetul pe ecran sa apara poza urmatoare … 😀 doar ca buni are un tel mai vechi 🙂 si nu functioneaza prin glisare.Nu ne… Citeste mai mult »
simona
Guest
simona
Of..cate am avut de invatat pe urma copiilor mei,in special a baietelului meu de 9 ani care ma uimeste mereu cu intelepciuneasi bunatatea lui….Cea mai dura lectie am luat-o acum doua luni,cand a plecat tati la munca pentru 3 luni ,iar el l-a batut pe spate si i-a urat drum bun si i-a promis ca o sa aiba grija de mami si surioara lui,iar dupa 2 ore l-am surprins cu capul in dulap cu ochii rosii de plans si mi- a spus ca i-a intrat ceva in ochi.:((( Si asta doar sa nu ma mai supar eu si mai mult….Mda… Citeste mai mult »
Laura
Guest
Laura

Lectia pe care mi-a oferit-o puiul meu de 6 luni, prin simpla lui existenta, este de a evalua mereu ce este cu adevarat important in viata de zi cu zi, atunci cand apar supararile si de a ma bucura de lucrurile simple, ca privirea lui plina de iubire si inocenta. Astept cu nerabdare lectiile pe care mi le va da cand va mai creste…

criss
Guest
criss

in fiecare an,cand se apropie Craciunul,baietelul meu cel mare doreste sa faca o selectie a jucariilor,care nu mai sunt intr-o stare perfecta,pentru a le da copiilor saraci…asta e cea mai buna lectie pe care am invatat-o de la el…
sa nu uitam niciodata sa fim MAI BUNI!!
SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!

AM
Guest
AM

De la fetita mea de 3 luni, am invatat sa ma trezesc dimineata zambind oricat de grea a fost noaptea.

Barbu Iulia
Guest
Barbu Iulia

De la copii mei am invatat ce inseamna iubirea neconditionata, ca trebuie sa am multa rabdare si trebuie sa-mi fac timp sa stam mai mult impreuna. Nu-mi pot imagina viata fara copii. In fiecare zi ma surprind cu ceva.

Bogi
Guest
Bogi
Fetita mea a implinit 1 an in septembrie. Cel mai importan lucru pe care am invatat de la ea este sa am rabdare. De la 6 luni am tot asteptat sa invete mersul de-a busilea, am incercat toate metodele si ea tot nu a vrut. Cand a implinit 10 luni a inceput sa mearga pe patru labute si peste doua zile s-a ridicat in picioare iar acum deja fuge. Deci cel mai important lucru este sa fim rabdatori cu copii nostri ca vine timpul pentru toate si ei stiu cand sunt pregatiti pentru urmatoarea etapa. 🙂 Asa ca, Va dorim… Citeste mai mult »
Mirela
Guest
Mirela

buna, cea mai importamta lectie invatata de la fetita mea e sa traiesti clipa, sa maximizezi bucuria atunci cand apare, nu-i poti spune copilului ca te joci mai tarziu, ca te bucuri maine (acum nu ai timp)…nu, copilul chiar traieste clipa, adultii trebuie sa invete asta de la copil:)

irina
Guest
irina

De la Daria invat in fiecare zi, nu-mi vin acum in minte toate vorbele de duh cu care ma surprinde tot mai des. Insa invat de la ea sa ma bucur in fiecare zi chiar si de cele mai marunte lucruri, sau care mie mi se par marunte.

madalina
Guest
madalina

eu nu am copii mei deocamdata, dar invat in fiecare zi, de la copiii altora, sa privesc viata simplu, sa ma bucur de lucrurile marunte, sa readuc onpcenta in suflet si sa regasesc in fiecare moment copilul din mine…care este sigur acolo undeva. Sarbatori Fericite!

loredana
Guest
loredana

Baiatul meu de 1an si 8 luni ma invata in fiecare zi sa ma bucur de ce am in present de fiecare lucru marunt de fiecare pozna pe care o face. Sa ma bucur de inocenta copilariei lui.

Alina
Guest
Alina

Cand ma supar pe ai mei si mai ridic tonul, fetita noastra de 5 ani jum…imi sopteste: „mami, cred ca te-ai maniat!”

wpDiscuz